Category Archives: Ishp

05 Dec
0

Udhëtimi në kushtet e dëborës, akullit e ngricës

Udhëtimi në kushtet e dëborës, akullit e ngricës Në kushtet e vështirësimit të motit, dëborës, ngricave e akullit duhet të bëjmë më shumë kujdes, pasi vetëm kështu parandalohen ngjarje e trauma që mund të kushtojnë shumë shtrenjtë. Gjatë stinës së ...

Më shumë
05 Dec
0

Siguroni shtëpinë tuaj gjatë dimrit

Siguroni shtëpinë tuaj gjatë dimrit Shumë njerëz preferojnë të qëndrojnë në ambiente të mbyllura gjatë dimrit, por qëndrimi brenda nuk është garanci për sigurinë. Merrni këto masa për të mbajtur shtëpinë tuaj të sigurt dhe të ngrohtë gjatë muajve të ...

Më shumë
05 Dec
0

Muajt e dimrit – Këshilla kryesore drejtuar të moshuarve

Muajt e dimrit – Këshilla kryesore drejtuar të moshuarve Si të mbroni shëndetin tuaj gjatë stinës së ftohtë të dimrit Zvogëloni  mundësitë për t’u rrëzuar Zvogëloni mundësitë për t’u rrëzuar gjatë muajve të dimrit, ku dhe rreziku për të ndodhur ...

Më shumë
05 Dec
0

Përgatituni paraprakisht për emergjencat

Përgatituni paraprakisht për emergjencat Jini të përgatitur për emergjencat e lidhura me motin, duke përfshirë edhe ndërprerjet e energjisë. Mbani ushqime rezervë, që nuk kanë nevojë për gatim ose ftohje, dhe ujë të ruajtur në enë të pastra. Mbani telefonin ...

Më shumë
01 Dec
0

1 Dhjetor: Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS

1 DHJETOR Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS   Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS-it organizohet çdo vit më 1 Dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me HIV/AIDS-in, dhe për të demonstruar solidaritetin ndërkombëtar në përballimin e kësaj pandemie. ...

Më shumë
09 Nov
0

Dita Botërore e Sëmundjes Pulmonare Obstruktive (SPOK) 2023

Dita Botërore e Sëmundjes Pulmonare Obstruktive (SPOK) 2023 Tema e vitit 2023 për Ditën Botërore të SPOK është: “Mbroni mushkëritë tuaja – Veproni sa nuk është vonë” e cila do të zhvillohet më 15 nëntor. Tema e këtij viti synon ...

Më shumë
25 Sep
0

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2023

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2023 “Mendjet tona, të drejtat tona” Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2023, është një mundësi për njerëzit dhe komunitetet që t’i bashkohen motos: “Shëndeti mendor është një e drejtë universale e njeriut” për ...

Më shumë
13 Sep
0

15 SHTATOR , DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMËN

15 SHTATOR DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMËN Të fokusohemi tek ndjenjat tona! Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Limfomën mbahet çdo vit në 15 shtator. Ajo i dedikohet rritjes së ndërgjegjësimit të popullatës për nëntipet e limfomës në drejtim: të ...

Më shumë
07 Sep
0

DITA BOTËRORE E PARANDALIMIT TË VETËVRASJEVE

DITA BOTËRORE E PARANDALIMIT TË VETËVRASJEVE   STATISTIKA GLOBALE TË VETËVRASJEVE Rreth 703.000 njerëz vdesin çdo vit nga vetëvrasja në mbarë botën. Për vitin 2019 një në çdo 100 vdekje (1.3%) ishin pasojë e vetëvrasjes. Shkalla globale e vetëvrasjeve është ...

Më shumë
15 Jun
0

15 QERSHOR “DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ ABUZIMIT TË TË MOSHUARVE”

15 QERSHOR “DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ ABUZIMIT TË TË MOSHUARVE”               15 Qershor, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit ndaj Abuzimit të të Moshuarve është (e njëjta datë çdo vit) ditë ndërkombëtare e OKB-së. Rritja e jetëgjatësisë ka çuar në ...

Më shumë