Category Archives: Campaign

31 May
0

Dita Botërore e Mjedisit, 5 qershor 2024

Dita Botërore e Mjedisit, 5 qershor 2024 Toka jonë. E ardhmja jonë. Në të gjithë botën, ekosistemet janë të kërcënuara. Nga pyjet dhe tokat e thata – te tokat bujqësore dhe liqenet, hapësirat natyrore nga të cilat varet ekzistenca e ...

Më shumë
30 May
0

Dita Botërore Pa Duhan, 31 Maj 2024

Dita Botërore Pa Duhan, 2024.   Që prej vitit 1987, çdo 31 Maj, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe partnerët organizojnë Ditën Botërore Pa Duhan. Qëllimi i kësaj dite është rritja e informimit dhe ndërgjegjësimit të popullatës lidhur me rreziqet ...

Më shumë
01 Mar
0

Dita Botërore e Obezitetit, 4 Mars 2024

OBEZITETI Dita Botërore e obezitetit inkurajon zgjidhje praktike për t’i ndihmuar njerëzit që të arrijnë dhe të mbajnë një peshë të shëndetshme. Të dhënat tregojnë, se obezitetit është trefishuar që nga viti 1975 dhe është rritur pothuajse pesë herë tek ...

Më shumë
01 Mar
0

Dita Botërore e Degjimit, 3 Mars 2024

DITA BOTËRORE E DËGJIMIT 3 MARS 2024   Tematika e këtij vit është:“Të ndryshojmë mendësinë – Ta bëjmë realitet për të gjithë, kujdesin ndaj veshit dhe dëgjimit!” Dita Botërore e Dëgjimit për 2024 do të përqendrohet në tejkalimin e sfidave ...

Më shumë
05 Dec
0

Udhëtimi në kushtet e dëborës, akullit e ngricës

Udhëtimi në kushtet e dëborës, akullit e ngricës Në kushtet e vështirësimit të motit, dëborës, ngricave e akullit duhet të bëjmë më shumë kujdes, pasi vetëm kështu parandalohen ngjarje e trauma që mund të kushtojnë shumë shtrenjtë. Gjatë stinës së ...

Më shumë
05 Dec
0

Siguroni shtëpinë tuaj gjatë dimrit

Siguroni shtëpinë tuaj gjatë dimrit Shumë njerëz preferojnë të qëndrojnë në ambiente të mbyllura gjatë dimrit, por qëndrimi brenda nuk është garanci për sigurinë. Merrni këto masa për të mbajtur shtëpinë tuaj të sigurt dhe të ngrohtë gjatë muajve të ...

Më shumë
05 Dec
0

Muajt e dimrit – Këshilla kryesore drejtuar të moshuarve

Muajt e dimrit – Këshilla kryesore drejtuar të moshuarve Si të mbroni shëndetin tuaj gjatë stinës së ftohtë të dimrit Zvogëloni  mundësitë për t’u rrëzuar Zvogëloni mundësitë për t’u rrëzuar gjatë muajve të dimrit, ku dhe rreziku për të ndodhur ...

Më shumë
05 Dec
0

Përgatituni paraprakisht për emergjencat

Përgatituni paraprakisht për emergjencat Jini të përgatitur për emergjencat e lidhura me motin, duke përfshirë edhe ndërprerjet e energjisë. Mbani ushqime rezervë, që nuk kanë nevojë për gatim ose ftohje, dhe ujë të ruajtur në enë të pastra. Mbani telefonin ...

Më shumë
01 Dec
0

1 Dhjetor: Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS

1 DHJETOR Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS   Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS-it organizohet çdo vit më 1 Dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me HIV/AIDS-in, dhe për të demonstruar solidaritetin ndërkombëtar në përballimin e kësaj pandemie. ...

Më shumë
15 Nov
0

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor, 19 Nëntor 2023.

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor, 19 Nëntor 2023. Si çdo vit, objektivat e Ditës janë të sigurojë një platformë për viktimat e trafikut rrugor dhe familjet e tyre për të; · kujtuar të gjithë njerëzit e ...

Më shumë
123