Category Archives: Uncategorized

02 Jun
0

DITA BOTËRORE E MJEDISIT, 5 Qershor 2023

DITA BOTËRORE E MJEDISIT, 5 Qershor 2023     Të fitojmë mbi ndotjen plastike! Ndërsa plastika ka shumë përdorime të vlefshme – ne jemi bërë të varur nga produktet plastike, me pasoja të rënda mjedisore, sociale, ekonomike dhe shëndetësore. Në ...

Më shumë
12 May
0

Java Botërore e Sigurisë Rrugore, 15-21 Maj 2023

Java Botërore e Sigurisë Rrugore, 15-21 Maj 2023   Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, për planifikimin dhe organizimin e javëve peridodike për sigurinë rrugore, mandaton komisionet rajonale të saj dhe OBSH-në. Java e 7-të e OKB-së për Sigurinë Rrugore do ...

Më shumë
05 Apr
0

BЁHUNI AKTIV GJATЁ GJITHЁ JETЁS

BЁHUNI AKTIV GJATЁ GJITHЁ JETЁS   Zgjedhja e duhur:  ”Aktiviteti Fizik”     Çfarё ёshtё aktiviteti fizik? Aktiviteti fizik ёshtё ҫfarёdolloj lёvizje e cila vё nё pёrdorim muskujt duke pёrdorur mё tepёr energji, sesa gjatё qёndrimit pa lёvizur. Aktiviteti fizik ...

Më shumë
31 Mar
0

2 Prill, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin

13 mars 2023 2 Prill, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin Gjatë dekadës së fundit, është bërë përparim i madh drejt rritjes së aksesit në arsim në përgjithësi, si dhe për personat me autizëm në veçanti. Megjithatë, në vitin 2020, ...

Më shumë
21 Mar
0

21 Mars: Dita Botërore e Sindromës Down

Punoi: Andia Meksi 21 Mars: Dita Botërore e Sindromës Down   Sindroma Down Sindroma Down ndodh kur një individ ka një kopje shtesë të pjesshme (ose të plotë) të kromozomit 21. Nuk dihet ende pse ndodh kjo sindromë, por sindroma ...

Më shumë
08 Mar
0

Dita Botërore e Veshkave – Veshka të shëndetshme për të gjithë…

Dita Botërore e Veshkave – Veshka të shëndetshme për të gjithë… Përgatitja për të papriturat, mbështetja e më të prekurve, më të pambrojturve!   Impakti i rëndësishëm i ngjarjeve katastrofike, qofshin ato në nivel lokal (tërmete, përmbytje, luftë, mot ekstrem) ...

Më shumë
07 Mar
0

Dita Ndërkombëtare e Gruas 2023

Tema: “Përqafo Barazinë“ Imagjinoni një botë të barabartë gjinore. Një botë pa paragjykime, stereotipe dhe diskriminim. Një botë që është e larmishme, e barabartë dhe gjithëpërfshirëse. Një botë ku ndryshimi vlerësohet dhe festohet. Së bashku ne mund të krijojmë barazinë ...

Më shumë
01 Mar
0

1 Mars: Dita e Diskriminimit Zero.

1 Mars: Dita e Diskriminimit Zero.   Dita e Diskriminimit Zero është një lëvizje globale që zhvillohet çdo vit më 1 mars. E udhëhequr nga UNAIDS, Dita është një thirrje për veprim për çrrënjosjen e diskriminimit në të gjitha format ...

Më shumë
01 Dec
0

DITA BOTЁRORE E LUFTЁS KUNDËR HIV/AIDS

1 DHJETOR DITA BOTЁRORE E LUFTЁS KUNDËR HIV/AIDS     Çdo vit, më 1 Dhjetor, përkujtohet Dita Botërore e HIV/AIDS. Njerëzit anekënd globit bashkohen për të treguar mbështetje për personat që jetojnë me HIV dhe për të kujtuar ata që ...

Më shumë
25 Nov
0

Dita Botërore e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave, 25 NËNTOR 2022.

25 NËNTOR 2022 Dita Botërore e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave BASHKOHUNI! Aktivizohu për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzave.     Lëvizja #MeToo e themeluar nga aktivistja Tarana Burke në vitin 2006, pesë vite më parë, nxiti ...

Më shumë
123