Category Archives: Lajme dhe Evente

01 Dec
0

25 NËNTOR 2023 “Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave”

25 NËNTOR 2023 “Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave” Dhuna ndaj grave është një shkelje e të drejtave të njeriut dhe një problem global i shëndetit publik me përmasa epidemike. Dhuna ndaj grave njihet njëherazi si shkak dhe ...

Më shumë
01 Dec
0

1 Dhjetor: Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS

1 DHJETOR Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS   Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS-it organizohet çdo vit më 1 Dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me HIV/AIDS-in, dhe për të demonstruar solidaritetin ndërkombëtar në përballimin e kësaj pandemie. ...

Më shumë
15 Nov
0

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor, 19 Nëntor 2023.

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor, 19 Nëntor 2023. Si çdo vit, objektivat e Ditës janë të sigurojë një platformë për viktimat e trafikut rrugor dhe familjet e tyre për të; · kujtuar të gjithë njerëzit e ...

Më shumë
09 Nov
0

Dita Botërore e Sëmundjes Pulmonare Obstruktive (SPOK) 2023

Dita Botërore e Sëmundjes Pulmonare Obstruktive (SPOK) 2023 Tema e vitit 2023 për Ditën Botërore të SPOK është: “Mbroni mushkëritë tuaja – Veproni sa nuk është vonë” e cila do të zhvillohet më 15 nëntor. Tema e këtij viti synon ...

Më shumë
25 Sep
0

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2023

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2023 “Mendjet tona, të drejtat tona” Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2023, është një mundësi për njerëzit dhe komunitetet që t’i bashkohen motos: “Shëndeti mendor është një e drejtë universale e njeriut” për ...

Më shumë
13 Sep
0

15 SHTATOR , DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMËN

15 SHTATOR DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMËN Të fokusohemi tek ndjenjat tona! Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Limfomën mbahet çdo vit në 15 shtator. Ajo i dedikohet rritjes së ndërgjegjësimit të popullatës për nëntipet e limfomës në drejtim: të ...

Më shumë
07 Sep
0

DITA BOTËRORE E PARANDALIMIT TË VETËVRASJEVE

DITA BOTËRORE E PARANDALIMIT TË VETËVRASJEVE   STATISTIKA GLOBALE TË VETËVRASJEVE Rreth 703.000 njerëz vdesin çdo vit nga vetëvrasja në mbarë botën. Për vitin 2019 një në çdo 100 vdekje (1.3%) ishin pasojë e vetëvrasjes. Shkalla globale e vetëvrasjeve është ...

Më shumë
01 Sep
0

Dita Botërore e Ndihmës së Parë, 9 shtator 2023.

Dita Botërore e Ndihmës së Parë, 9 shtator 2023 Ndihma e parë bëhet dixhitale! Që nga viti 2000, Federata Ndërkombëtare e Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe (IFRC) dhe Shoqatat e saj Kombëtare, kanë promovuar rëndësinë e ...

Më shumë
15 Jun
0

15 QERSHOR “DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ ABUZIMIT TË TË MOSHUARVE”

15 QERSHOR “DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ ABUZIMIT TË TË MOSHUARVE”               15 Qershor, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit ndaj Abuzimit të të Moshuarve është (e njëjta datë çdo vit) ditë ndërkombëtare e OKB-së. Rritja e jetëgjatësisë ka çuar në ...

Më shumë
06 Jun
0

Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve, 12 Qershor 2023

Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve, 12 Qershor 2023 Tema e këtij viti: “Drejtësi sociale për të gjithë. Dhënia fund e  punës së fëmijëve!” 12 qershori është caktuar nga  Kombet e Bashkuara si Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve dhe ...

Më shumë