Category Archives: Lajme dhe Evente

10 Oct
0

10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Informacion 10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal, Tiranë, si dhe Shoqatën Kombëtare të Shoqatën Kombëtare të Psikiatrisë, si dhe Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor nr 1, organizuan një takim ...

Më shumë
08 Sep
0

Trajnim me temë “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e ligjit anti-duhan”

  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datat 8-9 shtator 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e  ligjit anti-duhan”. Ditën e parë në ...

Më shumë
26 Jun
0

26 Qershori, Dita Ndërkombëtare kundër Abuzimit dheTrafikimit me Droga

ISHP dhe Ministria e Shëndetësisë, aktivitet sensibilizues në Institutin e të Miturve në qytetin e Kavajës Me rastin e Ditës Botërore të Luftës Kundër Trafikut dhe Varësisë nga Droga, më datë 26 qershor, Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me ...

Më shumë
23 Jun
0

Trainim në Krujë “Varësia nga droga”

Trainim në Krujë “Varësia nga droga”, në kuadër të muajit të sensibilizimit për problemet që vijnë nga varësia dhe abuzimi me droga. 23.06.2104 Ne kuadër  të muajit të sensibilizimit kundër varësisë dhe abuzimit me droga, Sektori i Shëndetit Mendor, në ...

Më shumë
21 Jun
0

Mjedise 100% PA DUHAN

Ambientet 100% pa duhan janë mënyra e vetme për të mbrojtur shëndetin e njerëzve nga rreziqet e duhanpirjes pasive. Tymi i duhanit përmban mbi 4.000 kimikate,  nga të  cilat rreth 50 janë substanca kancerogjene. Ai është i dëmshëm si për ...

Më shumë
19 Jun
0

Për një verë të sigurt dhe të shëndetshme

Trajnim me temë “Për një verë të sigurt dhe të shëndetshme”  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datën 19 qershor 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Për një verë ...

Më shumë
17 Jun
0

Trainim “Shëndeti mendor në shkolla”

Me date 17 Qershor, Sektori i Shëndetit Mendor, pjesë e Departamenti i Promocionit të Shëndetit në Institutin e Shëndetit Publik, në kuadër të ciklit të trainimeve “Shëndeti mendor në shkolla”, organizoi një trainim me mësuesit e shkollës e bashkuar “Ndroq”. ...

Më shumë
29 May
0

Aktivitete sensibilizuese për javën e ndërgjegjësimit të luftës kundër duhanit

Muaji maj është muaji i sensibilizimit të luftës kundër duhanit. Sipas “Organizatës Botërore të Shëndetësisë”, përdorimi i duhanit është një ndër shkaqet e vdekjeve të cilat mund të parandalohen. Aktualisht, ai është përgjegjës për 10% të vdekjeve tek të rriturit ...

Më shumë
20 May
0

Fushata e Parë Mbarëkombëtare për Vaksinimin Oral të Dhelprave në Pranverë 2014

Tërbimi është i pranishëm në Shqipëri dhe burimi e agjenti kryesor shpërndarës është dhelpra e kuqe. Për të ndaluar përhapjen e dhe për ta zhdukur atë, e gjithë popullata e dhelprave në Shqipëri do të vaksinohet kundër tërbimit, dy herë në vit, ...

Më shumë
17 May
0

Konferencë për shtyp me rastin e Ditës Botërore të Hipertensionit

Me rastin e Ditës Botërore të Hipertensionit, në Ministrinë e Shëndetësisë, në datën 17 Maj,  u zhvillua një konferencë për shtyp me pjesëmarrjen e Ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj, Zëvendësministrit Klodian Rjepaj, Shefit të Shërbimit të Mjekësisë Interne & H.T.A ...

Më shumë