Category Archives: Lajme dhe Evente

09 May
0

Aktivitet Sensibilizues Për Melanomën

Muaji maj është muaji i sensibilizimit për melanomën e cila është kanceri i lëkurës më i zakonshëm  në mbarë botën, por, Melanoma është edhe një nga format më të rënda, më te rrezikshme te kancerit të lëkurës. Melanoma është në ...

Më shumë
01 May
0

Aktiviteti ne kuader te muajit te sensibilizimit per problemet e Shendetit Mendor

Muaji Maj është Muaji i Sensibilizimit për problemet e shëndetit mendor. Në këtë muaj, në të gjithë botën organizohen aktivitete për sensibilizimin dhe rritjen e ndërgjgjësimit për këtë çështje. Në këtë kuadër, Sektori i Shëndetit Mendor, Departamenti I Promocionit të ...

Më shumë
13 Mar
0

ISHP organizon aktivitet sensibilizues për Ditën Botërore të Veshkave

‘Fillojeni ditën me një gotë ujë’ ISHP organizon aktivitet sensibilizues për Ditën Botërore të Veshkave ”Fillojeni ditën me një gotë ujë”. Ishte ky mesazhi i përcjellë më 13 mars, Ditën Botërore të Veshkave, në aktivitetet e shumta sensibilizuese e ndërgjegjësuese ...

Më shumë
01 Dec
0

Dita Botërore e Sensibilizimit Kundër HIV/AIDS

1 Dhjetor 2013 Me rastin e Ditës Botërore të Luftës Kundër HIV/AIDS, në mjediset e Hotel Tirana, u zhvillua një konferencë për shtyp me pjesëmarrjen e Ministrit të Shëndetësisë z. Ilir Beqaj, përfaqësueses të Kombeve të Bashkuara zj. Zineb Touimi-Benjelloun ...

Më shumë
17 Nov
0

Dita Botërore e Kujtesës së Viktimave të Trafikut Rrugor

17 Nëntor 2013 Në kuadër të Ditës Botërore të Kujtesës së Viktimave të Trafikut Rrugor në 17 nëntor 2013, ora 10oo në Parkun Rinia, Departamenti i Promocionit dhe Edukimit të Shëndetit  në bashkëpunim me Degën e Promocionit të DSHP Tiranë ...

Më shumë
14 Nov
0

Dita Botërore e Diabetit 14 Nëntor 2013

Diabeti, edukim dhe parandalim Tiranë 14 Nëntor 2013 –  Drejtori i ISHP, Z. Arjan Bregu mori pjesë sot në konferencën e shtypit, në ditën botërore të diabetit, të organizuar nga Shoqata e Diabetit në Shqipëri, Ministria e Shëndetësisë, Instituti i ...

Më shumë
06 Nov
0

“Krah për Krah” për të Mbështetur Parandalimin e Kancerit të Qafës së Mitrës

Njoftim për Media  6 Nëntor 2013, Hotel Rogner Tirana Takim Kombëtar “Krah per Krah” për të Mbështetur Parandalimin e Kancerit të Qafës së Mitrës FAKT Në Shqipëri, Kanceri i Qafës së Mitrës zë vendin e dytë ndër kancerat që ndeshen ...

Më shumë
04 Nov
0

“Metodat analitike të izolimit të Salmonella spp në ushqime dhe testit të ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve”

INFORMACION Trajnim dy ditor mbi: “Metodat analitike të izolimit të Salmonella spp në ushqime dhe testit të ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve” Në kuadrin e një vëzhgimi për antibiotiko-rezistencën (AR) në ushqime, të mbështetur nga OBSH, u zhvillua në Tiranë, në datat ...

Më shumë
30 Oct
0

Takimi me ish-Ministër e Mirëqenies në Hungari

Sot, me datë 30.10.2013 u zhvillua një takim në Institutin e Shëndetit Publik (ISHP) me pjesëmarrjen e  Drejtorit, Shefave të Departamenteve dhe Dr. Mihály Kökény, ish-Ministër i Mirëqenies në Hungari dhe aktualisht këshilltar i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.Në takim ishin ...

Më shumë
28 Oct
0

Workshop dy ditor ,Tiranë 28-29 Tetor 2013

“Rritjen e kapaciteteve për planifikim ndërhyrjesh të bazuar në evidencë me fokus parandalimine obezitetit në moshën fëminore”, Tiranë 28-29 Tetor 2013 Në përmbushje të veprimeve dhe masave të Planit të Veprimit për Ushqimin dhe Ushqyerjen 2013-2020, Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti ...

Më shumë