Category Archives: Lajme dhe Evente

14 Jun
0

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta Foshnjat dhe fëmijët janë të ndjeshëm ndaj efekteve të temperaturave të larta për shkak se metabolizmi i tyre ndryshon nga metabolizmi i të rriturve, qendra e rregullimit të temperaturës është ...

Më shumë
08 Jun
0

Denonco përfshirje, nxitje apo kërkesë për përfshirje e punonjësve të Institutit të Shëndetit Publik në veprimtari politike

Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 473  date 01.06.2017 “PËR MARRJEN E MASAVE DHE MONITORIMIN E VEPRIMTARISË, SJELLJES APO PËRDORIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE, FINANCIARE DHE LOGJISTIKE TË ADMINISTRATËS SHTETËRORE, GJATË PROCESIT ZGJEDHOR PËR ZGJEDHJET NË KUVENDIN E SHQIPËRISË PËR VITIN ...

Më shumë
06 Jun
0

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit   Në Ditën Botërore të Mjedisit, datë 5 qershor 2017, u organizua aktiviteti me temë: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë. Përmes bisedave e takimeve me qytetarët, mesazheve ...

Më shumë
05 Jun
0

Aktivitet sensibilizues në kuadër të 31 Majit

Në kuadër të Ditës Botërore kundër Duhanit, Instituti i Shëndetit Publik në bashkëpunim me Sektorin e Promocionit Shëndetësor në ASHR, organizuan një aktivitet sensibilizues në ambientet e shkollës së Mesme Ekonomike në Tiranë. Qëllimi i këtij aktiviteti, në të cilin ...

Më shumë
30 May
0

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017   Tema e Ditës Botërore të Mjedisit 2017 është: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë!   Dita Botërore e Mjedisit është data 5 qershor e çdo viti. ...

Më shumë
24 May
0

Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit, 31 Maj 2017

31 Maj Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit   Çdo vit në 31 maj, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe partnerët organizojnë Ditën Botërore të Luftës Kundër Duhanit. Qëllimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjësimit lidhur me rreziqet që ...

Më shumë
16 May
0

Udhëzimi i detajuar mbi procesin e vaksinimit me vaksinën Fruth Rubeolë

Individët që duhet të përfshihen në këtë fushatë janë ata të lindur në periudhën e viteve 1980-1990 duke përjashtuar këtu ata që e kanë kaluar fruthin dhe ata që janë vaksinuar me vaksinën Fruth-Rubeolë gjatë fushatave të mëposhtëme: Fëmijët 1-15 ...

Më shumë
11 May
0

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore   Në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore, në datë 11 Maj 2017, në Pedonalen e Tiranës, Instituti i Shëndetit Publik ...

Më shumë
10 May
0

10 Këshilla për ndryshimin e stilit të jetësës

INSTITUTI I SHËNDETIT PUBLIK 10 KËSHILLA PËR NDRYSHIMIN E STILIT TË JETESËS 1 Mbani një peshë të shëndetshme – vetëm duke vepruar në këtë mënyrë ju do të ulni presionin e lartë të gjakut. 2 Kryeni aktivitet fizik rreth 150 ...

Më shumë
10 May
0

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, 9 Maj 2017

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore në vendet e Rajonit Europian” 9 Maj 2017 ——————————————————————————————————————– Me datë 9 Maj 2017, në Tiranë u organizua Konferenca e pestë Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, me temë: “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore ...

Më shumë