Category Archives: Lajme dhe Evente

12 Nov
0

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe  Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së, (Health Behaviour in School Age Children) Tiranë, 12-14 Nëntor 2014 Në datën 12 Nëntor 2014, Instituti i Shëndetit ...

Më shumë
29 Oct
0

ISHP dhe Shoqata e Neurologjisë, aktivitet sensbilizues për mbrojtjen nga goditjet cerebrale

29 Tetori, Dita Boterore e Insulteve Kjo konferencë u përcoll online edhe për mjekët neurologë të rretheve të cilët në fund  drejtuan pyetje për të pranishmit dhe dhanë përshtypjet e tyre Në kuadër të Ditës Botërore të Insulteve  Cerebrale, Instituti ...

Më shumë
22 Oct
0

TAKIM NE KUADER TE JAVES NDERKOMBETARE TE VEPRIMIT PER PARANDALIMIN E HELMIMEVE NGA PLUMBI

Me 22 tetor 2014, ora 11:00 Instituti i Shendetit Publik. Salla e Mbledhjeve, Shkolla e Shendetit Publik Aleksander Moisiu. No 80.

Më shumë
10 Oct
0

10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Informacion 10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal, Tiranë, si dhe Shoqatën Kombëtare të Shoqatën Kombëtare të Psikiatrisë, si dhe Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor nr 1, organizuan një takim ...

Më shumë
08 Sep
0

Trajnim me temë “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e ligjit anti-duhan”

  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datat 8-9 shtator 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e  ligjit anti-duhan”. Ditën e parë në ...

Më shumë
26 Jun
0

26 Qershori, Dita Ndërkombëtare kundër Abuzimit dheTrafikimit me Droga

ISHP dhe Ministria e Shëndetësisë, aktivitet sensibilizues në Institutin e të Miturve në qytetin e Kavajës Me rastin e Ditës Botërore të Luftës Kundër Trafikut dhe Varësisë nga Droga, më datë 26 qershor, Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me ...

Më shumë
23 Jun
0

Trainim në Krujë “Varësia nga droga”

Trainim në Krujë “Varësia nga droga”, në kuadër të muajit të sensibilizimit për problemet që vijnë nga varësia dhe abuzimi me droga. 23.06.2104 Ne kuadër  të muajit të sensibilizimit kundër varësisë dhe abuzimit me droga, Sektori i Shëndetit Mendor, në ...

Më shumë
21 Jun
0

Mjedise 100% PA DUHAN

Ambientet 100% pa duhan janë mënyra e vetme për të mbrojtur shëndetin e njerëzve nga rreziqet e duhanpirjes pasive. Tymi i duhanit përmban mbi 4.000 kimikate,  nga të  cilat rreth 50 janë substanca kancerogjene. Ai është i dëmshëm si për ...

Më shumë
19 Jun
0

Për një verë të sigurt dhe të shëndetshme

Trajnim me temë “Për një verë të sigurt dhe të shëndetshme”  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datën 19 qershor 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Për një verë ...

Më shumë
17 Jun
0

Trainim “Shëndeti mendor në shkolla”

Me date 17 Qershor, Sektori i Shëndetit Mendor, pjesë e Departamenti i Promocionit të Shëndetit në Institutin e Shëndetit Publik, në kuadër të ciklit të trainimeve “Shëndeti mendor në shkolla”, organizoi një trainim me mësuesit e shkollës e bashkuar “Ndroq”. ...

Më shumë