Category Archives: Lajme dhe Evente

17 Mar
0

Raport Shëndetësor Kombëtar

Gjendja Shëndetësore e Popullatës Shqiptare Qëllimi i këtij raporti shëndetësor është që të japë një vështrim të gjerë mbi gjendjen shëndetësore aktuale të popullsisë së Shqipërisë. Më hollësisht, ky raport kërkon të përshkruajë tendencat e vdekshmërisë dhe sëmundshmërisë që kanë qenë të ...

Më shumë
10 Mar
0

Bashkëshortja e ambasadorit amerikan në Tiranë, Ariel Ahart, vizitë në ISHP

Bregu-Ahart: Bashkëpunim të frytshëm për përmirësimin e performancës së ISHP-së Bashkëshortja e ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, Ariel Ahart, zhvilloi një vizitë në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik, ku pati dhe një bisedë me Drejtorin ...

Më shumë
02 Feb
0

Gripi Sezonal 2015

Shqipëria ështe duke përjetuar një intensitet të lartë të infeksioneve respiratore si një pjesë e mirë e rajonit Europian. Aktualisht Shqipëria gjendet në periudhën e epidemisë së Gripit. Viruset që qarkullojnë këtë vit janë AH1N1pdm09 dhe AH3N2  të cilët janë ...

Më shumë
01 Jan
0

Konferenca Ndërkombëtare

Konferenca Ndërkombëtare “Sistemet e Monitorimit dhe Survejancës në Shëndet Publik” dhe takimi vjetor i IANPHI-t ——————————————————————————————————————– Me datë 24-25 Prill 2014 u organizua Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik. Tema kryesore e trajtuar në këtë konferencë lidhej me Sistemet e survejancës ...

Më shumë
24 Nov
0

Menaxhimi i programeve depistuese per Kancerin e Qafes se Mitres, Kancerin e Gjirit, dhe Kancerit te Kolorektal

Ftesë për Pjesmarrje Në datë 24-26 nëntor 2014, pranë ISHP-së do të organizohet kursi i trajnimit : Menaxhimi i programeve depistuese për Kancerin e Qafës së Mitrës, Kancerin e Gjirit, dhe Kancerin Kolorektal. Kursi synon në përgatitjen e menaxherëve të ...

Më shumë
12 Nov
0

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe  Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së, (Health Behaviour in School Age Children) Tiranë, 12-14 Nëntor 2014 Në datën 12 Nëntor 2014, Instituti i Shëndetit ...

Më shumë
29 Oct
0

ISHP dhe Shoqata e Neurologjisë, aktivitet sensbilizues për mbrojtjen nga goditjet cerebrale

29 Tetori, Dita Boterore e Insulteve Kjo konferencë u përcoll online edhe për mjekët neurologë të rretheve të cilët në fund  drejtuan pyetje për të pranishmit dhe dhanë përshtypjet e tyre Në kuadër të Ditës Botërore të Insulteve  Cerebrale, Instituti ...

Më shumë
22 Oct
0

TAKIM NE KUADER TE JAVES NDERKOMBETARE TE VEPRIMIT PER PARANDALIMIN E HELMIMEVE NGA PLUMBI

Me 22 tetor 2014, ora 11:00 Instituti i Shendetit Publik. Salla e Mbledhjeve, Shkolla e Shendetit Publik Aleksander Moisiu. No 80.

Më shumë
10 Oct
0

10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Informacion 10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal, Tiranë, si dhe Shoqatën Kombëtare të Shoqatën Kombëtare të Psikiatrisë, si dhe Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor nr 1, organizuan një takim ...

Më shumë
08 Sep
0

Trajnim me temë “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e ligjit anti-duhan”

  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datat 8-9 shtator 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e  ligjit anti-duhan”. Ditën e parë në ...

Më shumë