Author Archives: ishp

01 Mar
0

1 Mars: Dita e Diskriminimit Zero.

1 Mars: Dita e Diskriminimit Zero.   Dita e Diskriminimit Zero është një lëvizje globale që zhvillohet çdo vit më 1 mars. E udhëhequr nga UNAIDS, Dita është një thirrje për veprim për çrrënjosjen e diskriminimit në të gjitha format ...

Më shumë
01 Dec
0

DITA BOTЁRORE E LUFTЁS KUNDËR HIV/AIDS

1 DHJETOR DITA BOTЁRORE E LUFTЁS KUNDËR HIV/AIDS     Çdo vit, më 1 Dhjetor, përkujtohet Dita Botërore e HIV/AIDS. Njerëzit anekënd globit bashkohen për të treguar mbështetje për personat që jetojnë me HIV dhe për të kujtuar ata që ...

Më shumë
25 Nov
0

Dita Botërore e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave, 25 NËNTOR 2022.

25 NËNTOR 2022 Dita Botërore e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave BASHKOHUNI! Aktivizohu për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzave.     Lëvizja #MeToo e themeluar nga aktivistja Tarana Burke në vitin 2006, pesë vite më parë, nxiti ...

Më shumë
18 Nov
0

No Title

19 Nëntor 2022 Dita Botërore e Parandalimit të Abuzimit ndaj Fëmijëve   – 3 në 4 fëmijë ose 300 milionë fëmijë të moshës 2-4 vjeç vuajnë rregullisht nga ndëshkimi fizik dhe/ose dhuna psikologjike nga prindërit dhe kujdestarët. – 1 në ...

Më shumë
14 Nov
0

Dita Botërore e Sëmundjeve Pulmonare Obstruktive Kronike (SPOK)

16 Nëntor 2022 Dita Botërore e Sëmundjeve Pulmonare Obstruktive Kronike (SPOK) Sëmundje Pulmonare Obstruktive Kronike (SPOK) është një term që përdoret për të përshkruar sëmundjet e mushkërive. Dita Botërore e SPOK-ut ka si qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës për ...

Më shumë
14 Nov
0

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor 2022

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave nga Trafiku Rrugor 2022 Përkujto, Mbështet,Vepro! Si çdo vit, objektivat e Ditës Botërore nëKujtim të Viktimave nga Trafiku Rrugor2022, synojnë të sigurojnë një -platformë për viktimat e trafikut rrugor dhe familjet e tyre për: -Përkujtimin e të gjithë njerëzve të vrarë ...

Më shumë
14 Nov
0

Dita botërore e Diabetit, 14 Nëntor 2022

Dita botërore e Diabetit, 14 Nëntor 2022 “Edukim për të mbrojtur të ardhmen” Tema për Ditën Botërore të Diabetit këtë vit është “Edukim për të mbrojtur të ardhmen”, ku për të dytin vit fokusi i fushatës ndërgjegjësuese e kësaj dite ...

Më shumë
31 Oct
0

29 TETOR- DITA BOTËRORE E INSULTEVE

29 TETOR- DITA BOTËRORE E INSULTEVE Çdo vit në 29 Tetor organizohet Dita Botërore e Insulteve Kjo ditë shihet si  një mundësi për të komunikuar, për të rritur ndërgjegjësimin më të mirë të publikut për natyrën serioze dhe shkallën e ...

Më shumë
28 Oct
0

Në datat 28 – 31 Tetor makina e mamografisë së lëvizshme do të gjendet në Milot për ekzaminime falas të gjirit.

Në datat 28 – 31 Tetor makina e mamografisë së lëvizshme do të gjendet në Milot për ekzaminime falas të gjirit. Ftojmë të gjitha gratë të kryejnë mamografi. #TetoriRozë #VrapojmëPërJetën

Më shumë
21 Oct
0

Në datat 23 – 24 Tetor makina e mamografisë së lëvizshme do të gjendet në Gramsh për ekzaminime falas të gjirit.

Në datat 23 – 24 Tetor makina e mamografisë së lëvizshme do të gjendet në Gramsh për ekzaminime falas të gjirit. Ftojmë të gjitha gratë të kryejnë mamografi.   #TetoriRozë #VrapojmëPërJetën

Më shumë