Category Archives: vaksinimi

30 Sep
0

Nis vaksinimi kundër gripit

Nis vaksinimi kundër gripit, Manastirliu: Kemi siguruar 368 mijë doza vaksine, do të jenë falas për grupet e rrezikuara   Bazuar në strategjinë e vjeshtë-dimrit është rritur me disa herë numri i vaksinave. Vaksinimi filloi më herët se çdo vit ...

Më shumë
28 Jan
0

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit   28 Janar 2020- Nga të dhënat e raportimit sipas survejancës së infeksioneve akute respiratore të sipërme dhe të poshtme të sistemit ALERT, survejancës sentinel të sëmundjeve të ngjashme me Gripin (ILI) në rrethin ...

Më shumë
27 Jan
0

Çfarë janë Koronaviruset?

  Çfarë janë Koronaviruset? Koronaviruset (CoV) janё një familje e madhe virusesh qëshkaktojnë sëmundje nga më të lehtat deri tek ato tepër të rënda.Ato janë të përhapur në shumë lloje të  kafshëve dhe rrallëevoluojnë, transmetohen, infektojnë njerëzit dhe më pas ...

Më shumë
27 Jan
0

Keshilla per higjienen respiratore

Më shumë
27 Jan
0

Masat kryesore që rekomandohen për parandalimin e infeksionit nga koronavirus

Masat kryesore që rekomandohen për parandalimin e infeksionit nga koronavirus: Lani shpesh duart me ujë dhe sapun ose pastrojini ato duke i fërkuar me pastrues me bazë alkooli; Kur kolliteni apo teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me gropëzën e bërrylit ...

Më shumë
27 Jan
0

Koronavirusi, pyetje dhe pergjigje

PYETJE DHE PËRGJIGJE Çfarë është koronavirusi? Koronaviruset (CoV) janё një familje e madhe virusesh që shkaktojnë sëmundje nga më të lehtat deri tek ato tepër të rënda.  Ato janë të përhapur në shumë lloje të  kafshëve dhe rrallë evoluojnë, transmetohen, ...

Më shumë
27 Jan
0

Qëndroni të shëndetshëm gjatë udhëtimit

Klikoni në slide për këshilla gjatë udhëtimit     Këshilla për higjienën respiratore Këshilla për higjienën ushqimore

Më shumë
20 Jan
0

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit   20 Janar 2020- Nga të dhënat e raportimit sipas survejancës së infeksioneve akute respiratore të sipërme dhe të poshtme të sistemit ALERT, survejancës sentinel të sëmundjeve të ngjashme me Gripin (ILI) në rrethin ...

Më shumë
13 Jan
0

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit

Informacion i përditësuar/ Situata e Gripit Nga të dhënat e raportimit sipas survejancës së infeksioneve akute respiratore të sipërme dhe të poshtme të sistemit ALERT, survejancës sentinel të sëmundjeve të ngjashme me Gripin (ILI) në rrethin e Tiranës, dhe survejancës ...

Më shumë
12 Feb
0

Informacion i përditësuar/ Situata e gripit në Shqipëri 12 Shkurt 2019

Informacion i përditësuar/ Situata e gripit në Shqipëri   12 Shkurt 2019- Lidhur me situatën e gripit në Shqipëri, Instituti i Shëndetit Publik bën me dije për qytetarët se vendi nuk ndodhet në epidemi, por ka aktivitet me intensitet të ...

Më shumë
123