Author Archives: ishp

02 Apr
0

Konferenca e 5-të Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, 9 maj 2017

“Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore në vendet e Rajonit Europian”   Në vitin e saj të pestë, Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik do të zhvillohet në datën 9 maj 2017 në Tiranë, me temë: “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore në vendet e ...

Më shumë
11 Mar
0

10 Arsye Pse Duhet të Vaksinoni Fëmijën Tuaj

Informacione te tjera rreth vaksinimit : Sëmundjet e parandalueshme me vaksinë (pdf) Vaksinimi: Nje zgjedhje e shëndetshme për ju dhe fëmijën tuaj (pdf) Vaksina MMR nuk Shkakton Autizëm (pdf)  

Më shumë
10 Mar
0

Dita Botërore e Veshkave

Ditën e Hënë në datë 06 Mars 2017, në sallën e mbledhjeve të ASHR-së Tiranë, u organizua një takim sensibilizues në kuadër të Ditës Botërore të Veshkave. Ky takim u realizua me bashkëpunimin e ISHP, Shërbimit të Nefrologjisë së Qendrës ...

Më shumë
27 Jan
0

Aktivitet sensibilizues në kuadër të parandalimit të dhunës

 Shkolla Teknike-Ekonomike Në shkollën teknike-ekonomike, me datë 19 Janar 2017, u zhvillua një takim sensibilizues, në kuadër të fushatës për parandalimin e dhunës. Pjesëmarrës ishin nxënes të klasave të dhjeta të kësaj shkolle. Në këtë takim u trajtuan disa cështje ...

Më shumë
06 Jan
0

Parandalimi i aksidenteve rrugore gjatë temperaturave të ulëta

Parandalimi i aksidenteve rrugore gjatë temperaturave të ulëta   Tashmë njihet se gjatë stinëve të vitit kemi ulje dhe ngritje në trafikun rrugor, përshkallëzim të aksidenteve e mundësi potenciale që ato të ndodhin më shpesh. Kjo është shumë evidente gjatë ...

Më shumë
14 Nov
0

Aktivitet për shëndetin mendor në shkollën “Niket Dardani”

Raport   Aktivitet informues-sensibilizues për shëndetin mendor në shkollën “Niket Dardani”, Tiranë   Më datë 4 Nëntor 2016, Sektori i Shëndetit Mendor në Departamentin e Promocionit, Instituti i Shëndetit Publik organizoi dy aktivitete informuese sensibilizuese në shkollën 9 vjeçare  “Niket ...

Më shumë
27 Oct
0

Trainim dy ditor me stafe të Sektorit të Edukimit nga Insitucionet e Vuajtjes së Dënimit

  Trainim dy ditor me stafe të Sektorit të Edukimit nga Insitucionet e Vuajtjes së Dënimit   Më datë 20 dhe 21 Tetor 2016, Sektori i Shëndetit Mendor në Departamentin e Promocionit të Shëndetit, Instituti i Shëndetit Publik në bashkëpunim ...

Më shumë
26 Oct
0

Prezantimi i udhëzuesit “Pilotimi i disa indikatorëve kyç shëndetësorë”

Prezantimi i udhëzuesit  “Pilotimi i disa indikatorëve kyç shëndetësorë” 24 Tetor 2016 Me datë 24 Tetor 2016, në Tiranë u organizua prezantimi i udhëzuesit “Pilotimi i disa indikatorëve kyç shëndetësorë”. Ky dokument reflekton përpjekjet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit ...

Më shumë
03 Aug
0

Trajnim i personelit shëndetësor të rrethit Delvinë, mbi shëndetin seksual dhe riprodhues

Trajnim i personelit shëndetësor të rrethit Delvinë, mbi shëndetin seksual dhe riprodhues   Instituti i Shëndetit Publik, në vazhdim të zbatimit të funksionit të tij për fuqizimin e kapaciteteve lokale, dhe me kërkesë të Drejtorisë së Shëndetit Publik, Delvinë, organizoi ...

Më shumë
03 Aug
0

Takim me nënat e reja në kuadër të Javës Botërore të Ushqyerjes me gji

Në datën 1 gusht 2016, Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal (ASHR) Tiranë, si dhe stafin mjekësor të Konsultorit të fëmijës në Poliklinikën Nr 2  organizuan “Takim me nënat e reja mbi rëndësinë dhe përfitimet ...

Më shumë