Author Archives: ishp

17 May
0

Aktivitet përmbyllës i Javës së Tretë Globale të Sigurisë Rrugore

Në kuadër të Javës së Tretë të Kombeve të Bashkuara për Sigurinë Rrugore,  Organizata Botërore e Shëndetësisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, organizoi në ambjentete e Hotel Rogner, Tiranë  një tryezë me ekspertë të fushes së sigurisë rrugore e ...

Më shumë
16 May
0

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik “Determinantët Socialë të Shëndetit” 12 Maj 2015

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik “Determinantët Socialë të Shëndetit” 12 Maj 2015 ——————————————————————————————————————– Me datë 12 Maj 2015, në Tiranë u organizua Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, me temë: Determinantët Socialë të Shëndetit. Konferencën e hapi drejtori i Institutit të ...

Më shumë
04 May
0

20-25 PRILL 2015, JAVA EUROPIANE E VAKSINIMIT

Java Europiane e Vaksinimit është një inciativë e vendeve të rajonit Europian e koordinuar nga zyra e OBSH në Danimarkë në bashkëpunim me UNICEF dhe Qendrën Europiane të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve e cila trajton probleme që lidhen me ...

Më shumë
24 Apr
0

International Public Health Conference

The upcoming International Public Health Conference is themed “Social Determinants of Health” and will be held on the 12th May 2015 in Tirana, Albania. This Public Health Conference will address the main issues related to social determinants of health in ...

Më shumë
15 Apr
0

Dita Botërore e Hipertensionit

“Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë Durrës ,në kuadër të ditës botërore të Hipertensionit organizoi një aktivitet sensibilizues në sheshin kryesor të qytetit të Durrësit” Aktivitet sensibilizues në kuadër të DITËS BOTËRORE TË HIPERTENSIONIT. DRSH – Durrës, 18.5.2012 Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë ...

Më shumë
15 Apr
0

Dita Botërore e Mjedisit

“Mjedisi i pastër sot shëndet i mirë nesër” ky ishte njëri ndër sloganet me të cilën mbi 150 pjesmarrës, nxënës të shkollave të mesme dhe 9-vjeçare të Rrethit Shkodër, marshuan rrugëve të qytetit me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit ...

Më shumë
15 Apr
0

Informacion për zhvillimin e workshop-it për shkollat që promovojnë shëndet në Shqipëri

Shqiperia eshte anetare e iniciatives per shkollat e shendetshme ne Europe qe nga viti 1994, kohe ne te cilen kjo iniciative emertohej si Rrjeti Europian i Shkollave Promovuese te Shendetit. Qe nga kjo kohe ne kemi zhvilluar ne kushtet e ...

Më shumë
15 Apr
0

Shëndeti i nënës dhe fëmijës

Takimi “Nënat për nënat” Në kuadrin e Fushatës ndërgjegjesuese për “Mënyrat e reja dhe më të mira të ushqyerjes së foshnjave dhe fëmijëve në Shqipëri” gjatë muajit shkurt 2013, u zhvillua Turneu i takimeve me nënat, gjyshet dhe personelin shëndetësor ...

Më shumë
15 Apr
0

Maj 2013 – Aktiviteti i Javës së Sigurisë Rrugore

Në përfundim të Javës së Sigurisë Rrugore, Departamenti i Promocionit dhe i Edukimit Shëndetësor, në bashkëpunim me Kabinetin e Promocionit të DSHP Tiranë, dhe Drejtorinë e shkollës 9-të vjeçare ”Skënder Çaci ”organizuan një sërë aktivitetesh në klasa  dhe grupe të ...

Më shumë
15 Apr
0

1 Tetor 2013 Dita Botërore e të Moshuarve

Tema për vitin 2013 E ardhmja që ne duam: të dëgjohet zëri i të moshuarve “Në vitin 2050, numri i personave të moshuar në vendet e zhvilluara do të jetë dy herë më i madh se numri i fëmijëve, ndërsa ...

Më shumë