Author Archives: ishp

01 Jan
0

Konferenca Ndërkombëtare

Konferenca Ndërkombëtare “Sistemet e Monitorimit dhe Survejancës në Shëndet Publik” dhe takimi vjetor i IANPHI-t ——————————————————————————————————————– Me datë 24-25 Prill 2014 u organizua Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik. Tema kryesore e trajtuar në këtë konferencë lidhej me Sistemet e survejancës ...

Më shumë
24 Nov
0

Menaxhimi i programeve depistuese per Kancerin e Qafes se Mitres, Kancerin e Gjirit, dhe Kancerit te Kolorektal

Ftesë për Pjesmarrje Në datë 24-26 nëntor 2014, pranë ISHP-së do të organizohet kursi i trajnimit : Menaxhimi i programeve depistuese për Kancerin e Qafës së Mitrës, Kancerin e Gjirit, dhe Kancerin Kolorektal. Kursi synon në përgatitjen e menaxherëve të ...

Më shumë
19 Nov
0

12 Mars 2015 Dita Botërore e Veshkave

KUJDESUNI PËR VESHKAT TUAJA!    UNË PO MARR NJË GOTË UJË. MERRE NJË EDHE TI! Dita Botërore e Veshkave organizohet çdo vit, të enjten e dytë të muajit Mars, dhe ka për mision të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e veshkave dhe ...

Më shumë
19 Nov
0

DITA BOTËRORE E KANCERIT 2015 KANCERI-JO I PAMUNDSHËM

Dita Botërore e Kancerit, 4 shkurti, është e vetmja iniciativë, ku e gjithë bota mund të bashkohet në luftën kundër epidemisë globale të kancerit. Dita Botërore e Kancerit është mundësi ideale për të rritur ndërgjegjësimin e luftës kundër epidemisë globale ...

Më shumë
12 Nov
0

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së

Seminar ndërkombëtar për shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve dhe  Takimi i anëtarëve të rrjetit ndërkombëtar të anëtarëve të studimit të HBSC-së, (Health Behaviour in School Age Children) Tiranë, 12-14 Nëntor 2014 Në datën 12 Nëntor 2014, Instituti i Shëndetit ...

Më shumë
29 Oct
0

ISHP dhe Shoqata e Neurologjisë, aktivitet sensbilizues për mbrojtjen nga goditjet cerebrale

29 Tetori, Dita Boterore e Insulteve Kjo konferencë u përcoll online edhe për mjekët neurologë të rretheve të cilët në fund  drejtuan pyetje për të pranishmit dhe dhanë përshtypjet e tyre Në kuadër të Ditës Botërore të Insulteve  Cerebrale, Instituti ...

Më shumë
22 Oct
0

TAKIM NE KUADER TE JAVES NDERKOMBETARE TE VEPRIMIT PER PARANDALIMIN E HELMIMEVE NGA PLUMBI

Me 22 tetor 2014, ora 11:00 Instituti i Shendetit Publik. Salla e Mbledhjeve, Shkolla e Shendetit Publik Aleksander Moisiu. No 80.

Më shumë
19 Oct
0

25 Nëntor – 10 Dhjetor 2014. 16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore

16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore, është një Fushatë Globale që organizohet çdo vit. Fushata fillon në 25 Nëntor, Ditën Ndërkombëtare për Eleminimin e Dhunës Kundër Grave dhe  përfundon në 10 Dhjetor, Ditën e të Drejtave të ...

Më shumë
10 Oct
0

10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Informacion 10 Tetori, Dita Botërore e Shëndetit Mendor Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal, Tiranë, si dhe Shoqatën Kombëtare të Shoqatën Kombëtare të Psikiatrisë, si dhe Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor nr 1, organizuan një takim ...

Më shumë
08 Sep
0

Trajnim me temë “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e ligjit anti-duhan”

  Departamenti i Promocionit të Shëndetit Në datat 8-9 shtator 2014, Departamenti i Promocionit të Shëndetit  organizoi në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik  trajnimin me temë:  “Roli i punonjësve shëndetësorë në zbatimin e  ligjit anti-duhan”. Ditën e parë në ...

Më shumë