Author Archives: ishp

16 Nov
0

Pse duhet të vaksinohemi çdo vit ndaj gripit?

  Vaksinimi i përvitshëm ndaj gripit është i rëndësishëm pasi viruset e gripit janë të paparashikueshëm. Viruset e gripit janë në ndryshim të vazhdueshëm dhe imuniteti i përftuar nga vaksina e kryer më parë, bie me kalimin e kohës.

Më shumë
16 Nov
0

Kur duhet të vaksinohemi?

  Vaksinimi kryhet në çdo kohë, gjatë periudhës që viruset e  gripit qarkullojnë. Vaksina ndaj gripit duhet të kryhet çdo vit, kryesisht me fillimin e stinës së vjeshtës e deri në muajin Mars.

Më shumë
16 Nov
0

Çfarë përmban vaksina ndaj gripit?

Vaksina ndaj gripit përmban pjesë inaktive (virus të copëzuar jo të gjallë) të viruseve që mendohet se do qarkullojnë gjatë sezonit të gripit. Vaksina është mënyra më e mirë parandaluese ndaj gripit.

Më shumë
14 Nov
0

Cilat janë shenjat e gripit?

Gripi gjithmonë karakterizohet nga këto shenja: temperaturë e lartë kollë dhimbje fyti Gjithashtu gripi mund të shoqërohet edhe me shenja të tjera si; lodhje fizike, dhimbje koke, të përziera, diarre, të vjella, dhimbje barku, rrjedhje të hundëve dhe/ose dhimbje muskujsh. ...

Më shumë
14 Nov
0

Fakte për gripin

Gripi mund të jetë një sëmundje serioze që mund të çojë në gjëndje të rëndë shëndetësore, me shtrime në spital dhe ndonjëherë  deri në vdekje. Për shumicën e njerëzve gripi është një sëmundje kalimtare, por në disa raste, shkakton ndërlikime ...

Më shumë
14 Nov
0

Mit kundrejt Faktit mbi Gripin

 Disa Mite Kundrejt Faktit mbi Gripin :

Më shumë
13 Nov
0

Gripi sezonal është një infeksion viral akut

Gripi sezonal është një infeksion viral akut Sëmundja e gripit shkaktohet nga viruse të gripit, të cilat mund të përhapen shumë shpejt në ambientet e mbyllura. Gripi është një sëmundje virale që mund të shkakëtojë komplikacioni të rënda dhe vdekje ...

Më shumë
26 Oct
0

Java e Ndërgjegjësimit ndaj Gripit

Në kuadër te Javës së Ndërgjegjësimit ndaj Gripit, ISHP në bashkëpunim me OBSH, sot më 26 Tetor 2018 organizoi workshop me epidemiologë, personel shëndetësor dhe kryevaksinatorë të ASHR/DRSH/DSHP.  Workshopi u fokusua te gripi si sëmundje, vaksinimi si mënyra më e ...

Më shumë
21 Oct
0

Tetori Rozë, Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Sot, në kuadër të Ditës Kombëtare të depistimit për Kancerin e Gjirit u organizua Markata Rozë, aktivitet i cili synon të rrisë ndërgjegjësimin për kapjen e hershme të kancerit të gjirit.    Deputete nga Parlamenti Shqiptar, artiste dhe gazetare të ...

Më shumë
23 Aug
0

Shqipëria nuk rrezikon shpërthim të epidemisë së Fruthit

Shqipëria nuk rrezikon shpërthim të epidemisë së Fruthit, ISHP forcon masat Instituti i Shëndetit Publik konfirmon se në Shqipëri nuk ka vend për alarm lidhur me epidemin e Fruthit. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, nëpërmjet Institutit të Shëndetit Publik ...

Më shumë