Author Archives: ishp

27 Jul
0

Dita Botërore Kundër Trafikimit të Njerëzve

Dita Botërore Kundër Trafikimit të Njerëzve, 30 Korrik 2023     Tema për këtë vit është: “Ndihmoni çdo viktimë të trafikimit, mos lini askënd pas!” Krizat globale, konfliktet dhe urgjenca klimatike po përshkallëzojnë rreziqet e trafikimit. Zhvendosja dhe pabarazitë social-ekonomike ...

Më shumë
06 Jul
0

Dita Botërore e Popullsisë

Dita Botërore e Popullsisë, 11 Korrik 2023.     Dita Botërore e Popullsisë 2023, e përcaktuar më 11 korrik, synon të tërheqë vëmendjen globale ndaj rritjes së popullsisë, efekteve dhe ndikimve që ajo sjellë në burimet tona natyrore, klimën dhe ...

Më shumë
23 Jun
0

 DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR ABUZIMIT DHE TRAFIKIMIT TË PALIGJSHËM TË DROGAVE

19 QERSHOR 2023 DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR ABUZIMIT DHE TRAFIKIMIT TË PALIGJSHËM TË DROGAVE TEMA: “NJERËZIT, TË PARËT; NDAL STIGMËS DHE DISKRIMINIMIT; FORCO PARANDALIMIN”. Problemi i drogës është një çështje komplekse që prek miliona njerëz në mbarë botën. Shumë njerëz, që përdorin ...

Më shumë
02 Jun
0

DITA BOTËRORE E MJEDISIT, 5 Qershor 2023

DITA BOTËRORE E MJEDISIT, 5 Qershor 2023     Të fitojmë mbi ndotjen plastike! Ndërsa plastika ka shumë përdorime të vlefshme – ne jemi bërë të varur nga produktet plastike, me pasoja të rënda mjedisore, sociale, ekonomike dhe shëndetësore. Në ...

Më shumë
12 May
0

Java Botërore e Sigurisë Rrugore, 15-21 Maj 2023

Java Botërore e Sigurisë Rrugore, 15-21 Maj 2023   Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, për planifikimin dhe organizimin e javëve peridodike për sigurinë rrugore, mandaton komisionet rajonale të saj dhe OBSH-në. Java e 7-të e OKB-së për Sigurinë Rrugore do ...

Më shumë
05 Apr
0

BЁHUNI AKTIV GJATЁ GJITHЁ JETЁS

BЁHUNI AKTIV GJATЁ GJITHЁ JETЁS   Zgjedhja e duhur:  ”Aktiviteti Fizik”     Çfarё ёshtё aktiviteti fizik? Aktiviteti fizik ёshtё ҫfarёdolloj lёvizje e cila vё nё pёrdorim muskujt duke pёrdorur mё tepёr energji, sesa gjatё qёndrimit pa lёvizur. Aktiviteti fizik ...

Më shumë
31 Mar
0

2 Prill, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin

13 mars 2023 2 Prill, Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin Gjatë dekadës së fundit, është bërë përparim i madh drejt rritjes së aksesit në arsim në përgjithësi, si dhe për personat me autizëm në veçanti. Megjithatë, në vitin 2020, ...

Më shumë
21 Mar
0

21 Mars: Dita Botërore e Sindromës Down

Punoi: Andia Meksi 21 Mars: Dita Botërore e Sindromës Down   Sindroma Down Sindroma Down ndodh kur një individ ka një kopje shtesë të pjesshme (ose të plotë) të kromozomit 21. Nuk dihet ende pse ndodh kjo sindromë, por sindroma ...

Më shumë
08 Mar
0

Dita Botërore e Veshkave – Veshka të shëndetshme për të gjithë…

Dita Botërore e Veshkave – Veshka të shëndetshme për të gjithë… Përgatitja për të papriturat, mbështetja e më të prekurve, më të pambrojturve!   Impakti i rëndësishëm i ngjarjeve katastrofike, qofshin ato në nivel lokal (tërmete, përmbytje, luftë, mot ekstrem) ...

Më shumë
07 Mar
0

Dita Ndërkombëtare e Gruas 2023

Tema: “Përqafo Barazinë“ Imagjinoni një botë të barabartë gjinore. Një botë pa paragjykime, stereotipe dhe diskriminim. Një botë që është e larmishme, e barabartë dhe gjithëpërfshirëse. Një botë ku ndryshimi vlerësohet dhe festohet. Së bashku ne mund të krijojmë barazinë ...

Më shumë