Author Archives: ishp

18 Jan
0

Ç’duhet të bëni për t’u depistuar për kancerin e qafës së mitrës?

Qendrat shëndetësore sigurojnë shërbimet e informimit, marrjes së mostrave biologjike për testet depistuese dhe këshillimin e grave të përfshira në program.   Para ditës së takimit: Fillimisht duhet të lini një takim me personelin shëndetësor të qendës shëndetësore ku jeni ...

Më shumë
19 Jan
0

Këshillimi i Gruas

Këshillimi i Gruas Këshillimi pas një rezultati pozitiv të testit HPV Testimi për HPV ndihmon në PARANDALIMIN e kancerit të qafës së mitrës. Testi HPV pozitiv, do të thotë se ka një infeksion me këtë virus në qafën e mitrës. ...

Më shumë
18 Jan
0

A do të paguaj unë për depistimin e kancerit të qafës së mitrës?

Shërbimet e organizuara të këshillimit dhe marrjes së mostrave për laborator kryhen pa pagesë për gratë 40-49 vjeç, pranë qendrave shëndetësore në shërbimet e kujdesit parësor, të cilat sigurojnë edhe informimin e grave mbi programin. Shërbimet e diagnozës së mëtejshme ...

Më shumë
18 Jan
0

Cilat janë simptomat e kancerit të qafës së mitrës?

Simptomat e kancerit të qafës së mitrës përfshijnë: Gjakderdhje vaginale të pazakontë Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale Dhimbje mesi ose në fund të barkut Gjakderdhje jo e rregullt midis cikleve menstruale   Nëse keni ndonjë nga këto simptoma duhet të kontaktoni ...

Më shumë
18 Jan
0

Algoritmi i depistimit në qendrat shëndetësore

        

Më shumë
18 Jan
0

Një përmbledhje e hapave të procesit të depistimit jepet në skemën e mëposhtme:

Ky program fillon në mënyrë të përshkallëzuar duke u organizuar së pari në qarkun e Tiranës, çka përbën edhe rreth një të tretën e popullatës target në të gjithë vendin, dhe duke u zgjeruar gradualisht brenda 3 viteve në të ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë është kolposkopia?

Kolposkopia është një ekzaminim që kryhet për të parë se sa të përhapura dhe sa serioze janë qelizat me anomali në qafën e mitrës. Kolposkopia mund të kryhet në spitalet gjinekologjike. Një specialist do të ekzaminojë më nga afër qafën ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë tregon rezultati i testit për depistimin e kancerit të qafës së mitrës?

Rezultatet e testimit do t’i merrni pranë qendrës suaj shëndetësore. Rezultati negativ: do të thotë se nuk jeni e infektuar me HPV dhe keni rrezikk shumë të ulët për të zhvilluar kancer të qafës së mitrës deri në kryerjen e ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë testi depistues për kancerin e qafës së mitrës do të përdorim?

Testi depistues i programit është ai për identifikimin e infeksionit me tipet HPV me rrezik të lartë (hr-HPV). Kjo është një metodë që bazohet në teknologjinë molekulare Hybrid Capture 2 (HC2), e aprovuar nga FDA-ja, e cila identifikon praninë e ...

Më shumë
18 Jan
0

Si duhet të përdorni kitin për testimin HPV me vetëmarrje

Si duhet të përdorni kitin për testimin HPV me vetëmarrje Lexo deri në fund të GJITHA udhëzimet para se të përdorësh kitin e testimit për HPV. Mos u shqetëso, testi është SHUMë I LEHTë për t’u kryer. MOS e kryej ...

Më shumë