Author Archives: ishp

26 Sep
0

Aktivitet mbi Planifikimin Familjar/Kontracespionin

Në kuadër të 26 shtatorit, Ditës Botërore të Kontracepsionit, Departamenti i Promocionit në bashkëpunim edhe me partnerë të tjerë, organizoi një sërë aktivitetesh: 1. U organizua një workshop me stafin e Promocionit të rretheve. Qëllimi i tij ishte të njiheshin ...

Më shumë
26 Sep
0

Fakte Mbi Sëmundjet e Zemrës në Shqipëri

  Vdekshmëria, barra në sistemin shëndetësor dhe zhvillime të reja në fushën e monitorimit të faktorëve rrezikues   Vdekjet nga sëmundjet kardiovaskulare janë frenuar, dhe dy vitet e fundit vërehet rënie e tyre. Numri i vdekjeve nga këto sëmundje ishte ...

Më shumë
26 Sep
0

Aktivitet për, Ditën Botërore të Kontracepsionit

Në kuadër të 26 shtatorit, Ditës Botërore të Kontracepsionit, Departamenti i Promocionit në bashkëpunim edhe me partnerë të tjerë, organizoi një sërë aktivitetesh: U organizua një workshop me stafin e Promocionit të rretheve. Qëllimi i tij ishte të njiheshin me ...

Më shumë
06 Sep
0

Dita Botërore e Ndihmës së Parë: 9 shtator 2017

Dita Botërore e Ndihmës së Parë është një mbikëqyrje globale e mbajtur të shtunën e dytë në shtator. Ajo u krijua nga Federata Ndërkombëtare e Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe (IFRC) në vitin 2000 dhe është ...

Më shumë
22 Aug
0

REGJISTRI I KËRKESAVE DHE PËRGJIGJEVE

Regjistri i kerkesave dhe pergjigjeve Regjistri i kerkesave dhe pergjigjeve 2018 Regjistri i kerkesave dhe pergjigjeve 2019 Regjistri i kerkesave dhe pergjigjeve 2020

Më shumë
04 Aug
0

Aktiviteti Dita Boterore e Hepatitit

Në kuadër të Ditës Botërore të  Hepatitit, Instituti i Shëndetit  Publik, organizoi aktivitete   për të përmirësuar njohuritë e publikut për rrezikun e hepatitit, dhe për të përmirësuar qasjen ndaj shërbimeve të testimit dhe trajtimit ndaj tij. Një nga aktivitetet ishte dhe mbështetja ...

Më shumë
26 Jun
0

26 Qershor Dita Ndërkombëtare e Luftës ndaj Abuzimit dhe Trafikimit të Drogave

Kjo ditë është caktuar nga Kombet e Bashkuara për t’u kujtuar vendeve anëtare të OKB-së që të ndërmarrin masa për parandalimin e prodhimit, tregtimit, trafikimit ilegal, përdorimit dhe abuzimit të drogave në vendet respektive, si dhe ofrimin e ndërhyrjeve trajtuese ...

Më shumë
21 Jun
0

21 Qershor – Dita Ndërkombëtare e Joga-s

Data 21 qershor është shpallur si Dita Ndërkombëtare e Joga-s nga Kombet e Bashkuara, më 11 dhjetor 2014 me anë të Rezolutës 69/131, duke njohur vlerat e saj universale. Joga është një praktikë e lashtë fizike, mendore dhe shpirtërore që ...

Më shumë
08 Jun
0

Denonco përfshirje, nxitje apo kërkesë për përfshirje e punonjësve të Institutit të Shëndetit Publik në veprimtari politike

Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 473  date 01.06.2017 “PËR MARRJEN E MASAVE DHE MONITORIMIN E VEPRIMTARISË, SJELLJES APO PËRDORIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE, FINANCIARE DHE LOGJISTIKE TË ADMINISTRATËS SHTETËRORE, GJATË PROCESIT ZGJEDHOR PËR ZGJEDHJET NË KUVENDIN E SHQIPËRISË PËR VITIN ...

Më shumë
06 Jun
0

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit   Në Ditën Botërore të Mjedisit, datë 5 qershor 2017, u organizua aktiviteti me temë: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë. Përmes bisedave e takimeve me qytetarët, mesazheve ...

Më shumë