Category Archives: Lajme dhe Evente

29 Sep
0

Aktivitet sensibilizues në mjediset e qendrës tregtare “TEG”,në kuader të Ditës Boterore të Zemrës

Në kuader të Ditës Boterore të Zemrës, Shoqata Shqiptare e Kardiologëve, në bashkëpunim me Institutin e Shëndetit Publik, organizon nje aktivitet sensibilizues në mjediset e qendrës tregtare “TEG”. Qëllimi i ketij aktiviteti është ndergjegjesimi dhe informimi i popullates lidhur me ...

Më shumë
26 Sep
0

Fakte Mbi Sëmundjet e Zemrës në Shqipëri

  Vdekshmëria, barra në sistemin shëndetësor dhe zhvillime të reja në fushën e monitorimit të faktorëve rrezikues   Vdekjet nga sëmundjet kardiovaskulare janë frenuar, dhe dy vitet e fundit vërehet rënie e tyre. Numri i vdekjeve nga këto sëmundje ishte ...

Më shumë
26 Sep
0

Aktivitet për, Ditën Botërore të Kontracepsionit

Në kuadër të 26 shtatorit, Ditës Botërore të Kontracepsionit, Departamenti i Promocionit në bashkëpunim edhe me partnerë të tjerë, organizoi një sërë aktivitetesh: U organizua një workshop me stafin e Promocionit të rretheve. Qëllimi i tij ishte të njiheshin me ...

Më shumë
04 Aug
0

Aktiviteti Dita Boterore e Hepatitit

Në kuadër të Ditës Botërore të  Hepatitit, Instituti i Shëndetit  Publik, organizoi aktivitete   për të përmirësuar njohuritë e publikut për rrezikun e hepatitit, dhe për të përmirësuar qasjen ndaj shërbimeve të testimit dhe trajtimit ndaj tij. Një nga aktivitetet ishte dhe mbështetja ...

Më shumë
14 Jun
0

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta Foshnjat dhe fëmijët janë të ndjeshëm ndaj efekteve të temperaturave të larta për shkak se metabolizmi i tyre ndryshon nga metabolizmi i të rriturve, qendra e rregullimit të temperaturës është ...

Më shumë
08 Jun
0

Denonco përfshirje, nxitje apo kërkesë për përfshirje e punonjësve të Institutit të Shëndetit Publik në veprimtari politike

Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 473  date 01.06.2017 “PËR MARRJEN E MASAVE DHE MONITORIMIN E VEPRIMTARISË, SJELLJES APO PËRDORIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE, FINANCIARE DHE LOGJISTIKE TË ADMINISTRATËS SHTETËRORE, GJATË PROCESIT ZGJEDHOR PËR ZGJEDHJET NË KUVENDIN E SHQIPËRISË PËR VITIN ...

Më shumë
06 Jun
0

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit   Në Ditën Botërore të Mjedisit, datë 5 qershor 2017, u organizua aktiviteti me temë: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë. Përmes bisedave e takimeve me qytetarët, mesazheve ...

Më shumë
05 Jun
0

Aktivitet sensibilizues në kuadër të 31 Majit

Në kuadër të Ditës Botërore kundër Duhanit, Instituti i Shëndetit Publik në bashkëpunim me Sektorin e Promocionit Shëndetësor në ASHR, organizuan një aktivitet sensibilizues në ambientet e shkollës së Mesme Ekonomike në Tiranë. Qëllimi i këtij aktiviteti, në të cilin ...

Më shumë
30 May
0

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017   Tema e Ditës Botërore të Mjedisit 2017 është: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë!   Dita Botërore e Mjedisit është data 5 qershor e çdo viti. ...

Më shumë
24 May
0

Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit, 31 Maj 2017

31 Maj Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit   Çdo vit në 31 maj, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe partnerët organizojnë Ditën Botërore të Luftës Kundër Duhanit. Qëllimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjësimit lidhur me rreziqet që ...

Më shumë