Category Archives: Lajme dhe Evente

11 Oct
0

Kanceri i gjirit … Ne mund ta zvogëlojmë rrezikun tonë

  Kanceri i gjirit .. Ne mund ta zvogëlojmë  rrezikun tonë   Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga qelizat e vete gjirit. Kanceri i gjirit është rritja jashtë kontrollit dhe përhapja e qelizave jo normale të indit ...

Më shumë
08 Oct
0

Muaji Tetor, muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit

 

Më shumë
06 Oct
0

Aktivitet Ndërgjegjësues për Probleme të Shëndetit Mendor

Në 10 Tetor, Ditën Ndërkombëtare të Shëndetit Mendor, Qendra Shqiptare për Shërbime Psikologjike dhe Psikoterapeutike (ACPPS), Shoqata “Analiza e Grupit në Shqipëri” (AGSH), si dhe Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) vijnë së bashku në një aktivitet ndërgjegjësues për probleme të ...

Më shumë
29 Sep
0

Aktivitet sensibilizues në mjediset e qendrës tregtare “TEG”,në kuader të Ditës Boterore të Zemrës

Në kuader të Ditës Boterore të Zemrës, Shoqata Shqiptare e Kardiologëve, në bashkëpunim me Institutin e Shëndetit Publik, organizon nje aktivitet sensibilizues në mjediset e qendrës tregtare “TEG”. Qëllimi i ketij aktiviteti është ndergjegjesimi dhe informimi i popullates lidhur me ...

Më shumë
26 Sep
0

Fakte Mbi Sëmundjet e Zemrës në Shqipëri

  Vdekshmëria, barra në sistemin shëndetësor dhe zhvillime të reja në fushën e monitorimit të faktorëve rrezikues   Vdekjet nga sëmundjet kardiovaskulare janë frenuar, dhe dy vitet e fundit vërehet rënie e tyre. Numri i vdekjeve nga këto sëmundje ishte ...

Më shumë
26 Sep
0

Aktivitet për, Ditën Botërore të Kontracepsionit

Në kuadër të 26 shtatorit, Ditës Botërore të Kontracepsionit, Departamenti i Promocionit në bashkëpunim edhe me partnerë të tjerë, organizoi një sërë aktivitetesh: U organizua një workshop me stafin e Promocionit të rretheve. Qëllimi i tij ishte të njiheshin me ...

Më shumë
04 Aug
0

Aktiviteti Dita Boterore e Hepatitit

Në kuadër të Ditës Botërore të  Hepatitit, Instituti i Shëndetit  Publik, organizoi aktivitete   për të përmirësuar njohuritë e publikut për rrezikun e hepatitit, dhe për të përmirësuar qasjen ndaj shërbimeve të testimit dhe trajtimit ndaj tij. Një nga aktivitetet ishte dhe mbështetja ...

Më shumë
14 Jun
0

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta

Këshilla për mbrojtjen e foshnjave dhe fëmijëve ndaj temperaturave të larta Foshnjat dhe fëmijët janë të ndjeshëm ndaj efekteve të temperaturave të larta për shkak se metabolizmi i tyre ndryshon nga metabolizmi i të rriturve, qendra e rregullimit të temperaturës është ...

Më shumë
08 Jun
0

Denonco përfshirje, nxitje apo kërkesë për përfshirje e punonjësve të Institutit të Shëndetit Publik në veprimtari politike

Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 473  date 01.06.2017 “PËR MARRJEN E MASAVE DHE MONITORIMIN E VEPRIMTARISË, SJELLJES APO PËRDORIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE, FINANCIARE DHE LOGJISTIKE TË ADMINISTRATËS SHTETËRORE, GJATË PROCESIT ZGJEDHOR PËR ZGJEDHJET NË KUVENDIN E SHQIPËRISË PËR VITIN ...

Më shumë
06 Jun
0

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit

Aktiviteti në Ditën Botërore të Mjedisit   Në Ditën Botërore të Mjedisit, datë 5 qershor 2017, u organizua aktiviteti me temë: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë. Përmes bisedave e takimeve me qytetarët, mesazheve ...

Më shumë