Author Archives: ishp

04 Dec
0

Përshkrimi për patologjitë dentare

Më shumë
27 Nov
0

Përshkrimi për moshën pediatrike

Protokolle:  Protokoll i diagnozes, menaxhimit dhe ndjekjes se te semureve me FK Protokoll i kujdesit (promocion, parandalim, terapi, diagnoze, ndjekje dhe riaftesim) i Pneumonise ne komunitet Protokolli klinik diagnostik dhe i mjekimit te tuberkulozit tek femijet  Protokolli i elementeve klinike, ...

Më shumë
27 Nov
0

Rreth përshkrimit të antibiotikëve

Më shumë
27 Nov
0

Gjendjet shëndetësore dhe trajnimi

Otitis media (acute): antimicrobial prescribing Prostatitis (acute): antimicrobial prescribing Pyelonephritis (acute): antimicrobial prescribing Sinusitis (acute): antimicrobial prescribing Sore throat (acute): antimicrobial prescribing Urinary tract infection (lower): antimicrobial prescribing Urinary tract infection (recurrent): antimicrobial prescribing

Më shumë
16 Nov
0

Pse duhet të vaksinoheni?

Gripi është një infeksion viral akut, i cili përhapet lehtë nga njeriu tek njeriu. Gripi mund të prekë çdo njeri në çdo grupmoshë. Gripi sezonal është një problem serioz i shëndetit publik i cili shkakton gjëndje të rëndë shëndetësore, shtrime ...

Më shumë
16 Nov
0

Cilat janë të mirat e vaksinimit ndaj gripit ?

  Vaksinimi ndaj gripit ju mbron nga gripi. Duke mbrojtur veten ndaj gripit ju mbroni dhe njerëzit që ju rrethojnë, të cilët mund të jenë më të ndjeshëm ndaj komplikacioneve të shkaktuara nga gripi. Vaksinimi ndaj gripit mund të ndihmojë ...

Më shumë
16 Nov
0

A mund të japë vaksina mbrojtje edhe nëse vaksina nuk ka një përputhje të mirë?

  Po, kundërtrupat e zhvilluar nga vaksina për një virus ndonjëherë mund të sigurojë mbrojtje kundër viruseve të tjerë të ndryshëm, por që lidhen me njëri-tjetrin. Për këtë arsye edhe në sezonet kur ka një mospërputhje optimale, rekomandohet kryerja e ...

Më shumë
16 Nov
0

A do të ketë vaksina ndaj gripit të këtij sezoni një përputhje të mirë me viruset që do të jenë në qarkullim?

  Nuk është e mundur të parashikohet me siguri se cili nga viruset e gripit do të qarkullojë gjatë një sezoni. Viruset e gripit janë vazhdimisht në ndryshim – ato mund të ndryshojnë nga një sezon tek tjetri, ose ato ...

Më shumë
16 Nov
0

Sa efektive është vaksina ndaj gripit ?

  Vaksina është mënyra më e mirë parandaluese ndaj gripit.Sa mirë vepron vaksina ndaj gripit apo aftësia e saj për të parandaluar sëmundjen e gripit, varion nga një sezon në tjetrin. Efektiviteti i vaksinës mund të ndryshojë edhe në varësi ...

Më shumë
16 Nov
0

Si vepron vaksina?

  Vaksina e gripit sezonal mbron ndaj viruseve të gripit të cilët mendohet se do të qarkullojnë këtë sezon. Kundërtrupat krijohen në organizëm dy javë pas kryerjes së vaksinës. Kundërtrupat mbrojnë ndaj infeksioneve të shkaktuara nga viruset të ngjashme ose ...

Më shumë