Author Archives: ishp

05 Jun
0

Aktivitet sensibilizues në kuadër të 31 Majit

Në kuadër të Ditës Botërore kundër Duhanit, Instituti i Shëndetit Publik në bashkëpunim me Sektorin e Promocionit Shëndetësor në ASHR, organizuan një aktivitet sensibilizues në ambientet e shkollës së Mesme Ekonomike në Tiranë. Qëllimi i këtij aktiviteti, në të cilin ...

Më shumë
30 May
0

Dokumenta Strategjike

Programi Kombëtar për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve Joinfektive në Shqipëri 2016-2020 Plani i veprimit të Promocionit Shëndetësor 2017-2021

Më shumë
30 May
0

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2017   Tema e Ditës Botërore të Mjedisit 2017 është: Bashkohu me garën për ta bërë botën një vend më të mirë!   Dita Botërore e Mjedisit është data 5 qershor e çdo viti. ...

Më shumë
24 May
0

Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit, 31 Maj 2017

31 Maj Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit   Çdo vit në 31 maj, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe partnerët organizojnë Ditën Botërore të Luftës Kundër Duhanit. Qëllimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjësimit lidhur me rreziqet që ...

Më shumë
16 May
0

Udhëzimi i detajuar mbi procesin e vaksinimit me vaksinën Fruth Rubeolë

Individët që duhet të përfshihen në këtë fushatë janë ata të lindur në periudhën e viteve 1980-1990 duke përjashtuar këtu ata që e kanë kaluar fruthin dhe ata që janë vaksinuar me vaksinën Fruth-Rubeolë gjatë fushatave të mëposhtëme: Fëmijët 1-15 ...

Më shumë
11 May
0

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore   Në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore, në datë 11 Maj 2017, në Pedonalen e Tiranës, Instituti i Shëndetit Publik ...

Më shumë
10 May
0

10 Këshilla për ndryshimin e stilit të jetësës

INSTITUTI I SHËNDETIT PUBLIK 10 KËSHILLA PËR NDRYSHIMIN E STILIT TË JETESËS 1 Mbani një peshë të shëndetshme – vetëm duke vepruar në këtë mënyrë ju do të ulni presionin e lartë të gjakut. 2 Kryeni aktivitet fizik rreth 150 ...

Më shumë
10 May
0

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, 9 Maj 2017

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore në vendet e Rajonit Europian” 9 Maj 2017 ——————————————————————————————————————– Me datë 9 Maj 2017, në Tiranë u organizua Konferenca e pestë Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, me temë: “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore ...

Më shumë
08 May
0

Dita Ndërkombëtare e Talasemisë, 8 Maj 2017

8 Maj 2017 Dita Ndërkombëtare e Talasemisë   Dita Ndërkombëtare e Talasemisë organizohet çdo vit në 8 maj, nё vende tё ndryshme tё botёs, dhe ka si synim tё rrisё ndёrgjegjёsimin dhe informimin e popullatёs mbi kёtё sёmundje.   Çfarë ...

Më shumë
05 May
0

Takim me specialistë të promocionit shëndetësor në rrethe, 4 Maj, 2017

Takim me specialistë të promocionit shëndetësor në rrethe, 4 Maj, 2017 Në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore, 8-14 Maj 2017, si dhe të Ditës Botërore të Melanomës dhe Ditës Botërore të Aktivitetit Fizik, në datën 4 ...

Më shumë