• Gripi sezonal është një infeksion viral akut

  Sëmundja e gripit shkaktohet nga viruse të gripit, të cilat mund të përhapen shumë shpejt në ambientet e mbyllura.

  Gripi është një sëmundje virale që mund të shkakëtojë komplikacioni të rënda dhe vdekje sidomos tek personat me semundje kronike, gratë shtatzëna, fëmijët dhe të moshuarit

  megjithëse për shumicën e njerëzve është sëmundje kalimtare.

  Mënyra më e mirë për të parandaluar gripin është vaksinimi ndaj tij.

  Vaksinimi i përvitshëm është shumë i rëndësishëm dhe ndihmon në mbrojtjen e shëndetit individual dhe atë të komunitetit që na rrethon.

  Vaksinimi kryhet në çdo kohë, gjatë periudhës që viruset e  gripit qarkullojnë.