Gripi gjithmonë karakterizohet nga këto shenja:

  • temperaturë e lartë
  • kollë
  • dhimbje fyti

Gjithashtu gripi mund të shoqërohet edhe me shenja të tjera si; lodhje fizike, dhimbje koke, të përziera, diarre, të vjella, dhimbje barku, rrjedhje të hundëve dhe/ose dhimbje muskujsh.

Kujdes! Gripi nuk duhet të ngatërrohet me viroza të tjera stinore të ngjashme me të.