Search Results for: komunikimi

23 Apr
0

25 Prill 2018, Dita Botërore e Malaries

25 Prill 2018 DITA BOTËRORE E MALARIES Gati për të luftuar malarien Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) bashkohet me organizatat partnere në promovimin e temës së Ditës Botërore të Malaries për këtë vit, “Gati për të luftuar malarien”. Kjo temë ...

Read More
05 Apr
0

7 Prill 2018, Dita Botërore e Shëndetit

7 Prill 2018 Dita Botërore e Shëndetit   “Mbulimi Universal Shëndetësor– Për çdo njeri, Në çdo vend”  “Shëndet për të gjithë”   Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) është themeluar mbi parimin që të gjithë njerëzit duhet të jenë të aftë ...

Read More
28 Mar
0

DITA BOTËRORE E AUTIZMIT, 2 PRILL 2018

Informacion  2 PRILL 2018 DITËN BOTËRORE TË AUTIZMIT DHE PRILLIN, MUAJI I NDËRGJEGJËSIMIT PËR AUTIZMIN   Dita Botërore e Autizmit është vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, me rezolutën “62/139” në vitin 2007, më tepër si një përpjekje për t’i ...

Read More
19 Mar
0

Dita Botërore e Shëndetit të Gojës, 20 Mars 2018

Çfarë është Dita Botërore e Shëndetit të Gojës Dita Botërore e Shëndetit të Gojës, e vendosur nga Federata Dentare Botërore (FDI), organizohet çdo vit në datën 20 mars. Fillimisht, Federata Dentare Botërore në Kongresin Botëror Dentar, mbajtur në vitin 2007 ...

Read More
06 Mar
0

Konferenca e Gjashtë Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, Shqipëri 2018

Konferenca e Gjashtë Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, Shqipëri, 2018   “Evidenca dhe praktikat e suksesshme të shërbimeve të shëndetit mendor” Në vitin e saj të gjashtë, Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik do të zhvillohet në datën 8 Maj 2018, në ...

Read More
28 Feb
0

3 Mars Dita Botёrore e Dёgjimit

Fakte rreth humbjes së dëgjimit Miliona njerëz në të gjithë botën jetojnë me probleme të dëgjimit. Pjesa më e madhe e këtyre personave jetojnë në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme. Ndërgjegjësimi për rreziqet që shkaktojnë humbjen ...

Read More
12 Oct
0

Aktivitete sensibilizuese për Ditën Botërore të Shëndetit Mendor

Dita Botërore e Shëndetit Mendor organizohet çdo 10 tetor, me objektiv të përgjithshëm rritjen e ndërgjegjësimit lidhur me problemet e shëndetit mendor dhe mobilizimin e përpjekjeve në mbështetje të një shëndeti mendor më të mirë. Slogani këtij viti ishte Shëndeti ...

Read More
08 Jun
0

Denonco përfshirje, nxitje apo kërkesë për përfshirje e punonjësve të Institutit të Shëndetit Publik në veprimtari politike

Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 473  date 01.06.2017 “PËR MARRJEN E MASAVE DHE MONITORIMIN E VEPRIMTARISË, SJELLJES APO PËRDORIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE, FINANCIARE DHE LOGJISTIKE TË ADMINISTRATËS SHTETËRORE, GJATË PROCESIT ZGJEDHOR PËR ZGJEDHJET NË KUVENDIN E SHQIPËRISË PËR VITIN ...

Read More
07 Apr
0

Dita Botërore e Shëndetit

Në kuadër të Ditës Botërore të Shëndetit, me temë “Le të flasim për depresionin”, Instituti i Shëndetit Publik, në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor të Tiranës organizuan në datën 7 Prill 2017 një aktivitet ndërgjegjësues në Parkun Rinia të Tiranës. Në ...

Read More
03 Apr
0

7 Prill, Dita Botërore e Shëndetit

Dita Botërore e Shëndetit, e cila përkujtohet çdo vit më 7 prill, për të kujtuar themelimin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, na ofron një mundësi unike për të mobilizuar veprime konkrete rreth një çështjeje specifike shëndetësore, e cila përbën interes ...

Read More