Search Results for: komunikimi

30 Mar
0

Dita Botërore e Autizmit

  2 Prill 2017 Dita Botërore e Autizmit Dita Botërore e Autizmit është vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, me rezolutën “62/139” në vitin 2007, më tepër si një përpjekje për t’i dhënë fund diskriminimit ndaj personave ...

Read More
11 Mar
0

10 Arsye Pse Duhet të Vaksinoni Fëmijën Tuaj

Informacione te tjera rreth vaksinimit : Sëmundjet e parandalueshme me vaksinë (pdf) Vaksinimi: Nje zgjedhje e shëndetshme për ju dhe fëmijën tuaj (pdf) Vaksina MMR nuk Shkakton Autizëm (pdf)  

Read More
05 Sep
0

10 Shatator 2016, Dita Botërore për Parandalimin e Vetëvrsasjes

“Lidhje, komunikim, përkujdesje”   Në vitin 2003, 10 Shtatori u vendor si Dita Botërore për Parandalimin e Vetëvrasjes. “Lidhje, komunikim, përkujdesje” është slogani i këtij viti lidhur me Ditës Botërore për Parandalimin e Vetëvrasjes 2016. Këto tri fjalë qëndrojnë në ...

Read More
01 Apr
0

2 Prill 2016, Dita Botërore e Autizmit

Dita Botërore e Autizmit 2 Prill 2016   Autizmi dhe forma të tjera të paaftësisë janë pjesë e eksperiencës njerëzore duke kontribuar në diversitetin njerëzor. Kështu, në Organizatën e Kombeve të Bashkuara po i jepet një forcë akoma më e ...

Read More
18 Nov
0

25 Nëntor – 10 Dhjetor 2015, Dita Ndërkombëtare për Eleminimin e Dhunës ndaj Grave dhe 16 Ditët e Aktivizmit

25 Nëntor – 10 Dhjetor 2015    Dita Ndërkombëtare për Eleminimin e Dhunës ndaj Grave dhe 16 Ditët e Aktivizmit   16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore, është një Fushatë Globale që organizohet çdo vit. Fushata fillon ...

Read More
15 Jun
0

26 Qershor – Dita Botërore e Luftës ndaj Abuzimit të Drogave dhe Trafikimit Ilegal të Tyre

Dita Botërore e Luftës ndaj Abuzimit të Drogave dhe Trafikimit Ilegal të Tyre Kjo ditë është caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 1987, dhe shërben si një ditë për të kujtuar objektivat e përcaktuara nga ...

Read More
04 May
0

20-25 PRILL 2015, JAVA EUROPIANE E VAKSINIMIT

Java Europiane e Vaksinimit është një inciativë e vendeve të rajonit Europian e koordinuar nga zyra e OBSH në Danimarkë në bashkëpunim me UNICEF dhe Qendrën Europiane të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve e cila trajton probleme që lidhen me ...

Read More
27 Apr
0

20-25 PRILL 2015, JAVA EUROPIANE E VAKSINIMIT

Java Europiane e Vaksinimit është një inciativë e vendeve të rajonit Europian e koordinuar nga zyra e OBSH në Danimarkë në bashkëpunim me UNICEF dhe Qendrën Europiane të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve e cila trajton probleme që lidhen me ...

Read More
20 Apr
0

2 PRILL, DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR AUTIZMIN

Kjo datë është vendosur nga rezoluta e Asamblesë e Përgjithshme e Kombeve ë Bashkuara “62/139. Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin”. Kjo rezolutë, ka katër componentë kryesorë:  (1) vendosja e 2 Prillit si Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin, (2) ...

Read More
15 Apr
0

Shëndeti i nënës dhe fëmijës

Takimi “Nënat për nënat” Në kuadrin e Fushatës ndërgjegjesuese për “Mënyrat e reja dhe më të mira të ushqyerjes së foshnjave dhe fëmijëve në Shqipëri” gjatë muajit shkurt 2013, u zhvillua Turneu i takimeve me nënat, gjyshet dhe personelin shëndetësor ...

Read More