Mamografitë e lëvizshme do të jenë nëpër qytete sipas tabelës së mëposhtme për 2020:

 

 

Njesia  NJVKSH Fillimi Mbarimi
Njesia 1 Fier 06/01/2020 17/01/2020
Njesia 2 Vlore (QSH Kote) 06/01/2020 17/01/2020
Njesia 1 Ballsh 20/01/2020 31/01/2020
Njesia 2 Peqin 20/01/2020 31/01/2020
Njesia 1 Patos 03/02/2020 14/02/2020
Njesia 2 Belsh 03/02/2020 14/02/2020
Njesia 1 Roskovec 17/02/2020 28/02/2020
Njesia 2 Librazhd 17/02/2020 28/02/2020
Njesia 1 Lushnje 02/03/2020 13/03/2020
Njesia 2 Prrenjas 02/03/2020 13/03/2020
Njesia 1 Divjake 16/03/2020 27/03/2020
Njesia 2 Pogradec 16/03/2020 27/03/2020
Njesia 2 Sarande 15/06/2020 26/06/2020
Njesia 2 Delvine 29/06/2020 10/07/2020
Njesia 2 Memaliaj 13/07/2020 24/07/2020
Njesia 2 Tepelene 27/07/2020 07/08/2020
Njesia 2 Permet 10/08/2020 21/08/2020
Njesia 1 Kolonje 15/06/2020 26/06/2020
Njesia 1 Devoll 29/06/2020 10/07/2020
Njesia 1 Pogradec 13/07/2020 24/07/2020
Njesia 1 Buliqze 27/07/2020 07/08/2020
Njesia 1 Burrel  05/10/2020 09/10/2020
Njesia 2 Kruje 05/10/2020 09/10/2020
Njesia 1 Fier 12/10/2020 16/10/2020
Njesia 2 Gramsh 12/10/2020 16/10/2020
Njesia 1 Lushnje 19/10/2020 23/10/2020
Njesia 2 Bulqize 19/10/2020 23/10/2020
Njesia 1 Kucove 26/10/2020 30/10/2020
Njesia 2 Milot 26/10/2020 30/10/2020

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2020 sipas qyteteve

 

 

 

Njesia Qyteti Nr. i ekzaminimeve 
Njesia 1 Fier 116
Njesia 2 Vlore 42
Njesia 1 Peqin 105
Njesia 2 Ballsh 93
Njesia 1 Patos 125
Njesia 2 Belsh 93
Njesia 1 Librazhd 88
Njesia 2 Roskovec 119
Njesia 1 Lushnje 97
Njesia 2 Prrenjas 73
Njesia 1 Erseke 69
Njesia 2 Sarande 72
Njesia 2 Delvine 22
Njesia 2 Bilisht 63
Njesia 2 Memaliaj 73
Njesia 2 Pogradec 116
Njesia 2 Tepelene 59
Njesia 1 Koplik 68
Njesia 2 Permet 120
Njesia 1 Puke 96
Njesia 2 Kelcyre 90
Njesia 1 Tropoje 61
Njesia 1 Burrel  79
Njesia 2 Kruje 78
Njesia 2 Gramshi 204
Njesia 2 Fieri 74
Njesia 2 ISHP  15
Njesia 1 Kucove 157
Njesia 1 Lac 74
Njesia 1 Lushnja 75
 Njesia 2 Bulqiza 81
Njesia 2 Skrapar 63
Njesia 2 Shengjin 51
Njesia 1 Rreshen 142
Totali    2953

 

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2020 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 209 244       42 139 176        
Njesia 2 147 181       49 122 179        
Totali 356 425       91 261 355        

 

 

Ekzaminimet e mamografive sipas viteve :

Viti 2015 2016 2017 2018 2019
Totali 4863 4535 4250 3719 4261

 

Mamografitë e lëvizshme do të jenë nëpër qytete sipas tabelës së mëposhtme për 2019:

  Qyteti Fillimi Mbarimi
Njesia 1 Kruje 07/01/2019 18/01/2019
Njesia 1 Levan 21/01/2019 25/01/2019
Njesia 1 Cakran 28/01/2019 01/02/2019
Njesia 1 Lezhe 04/02/2019 04/02/2019
Njesia 1 Lushnje 05/02/2019 08/02/2019
Njesia 1 Lushnje 05/02/2019 08/02/2019
Njesia 1 Lushnje 05/02/2019 08/02/2019
Njesia 1 Lushnje 05/02/2019 08/02/2019
Njesia 1 Lushnje 05/02/2019 08/02/2019
Njesia 1 Pogradec 11/02/2019 25/02/2019
Njesia 1 Vlore 25/02/2019 08/03/2019
Njesia 1 Selenice 11/03/2019 21/03/2019
Njesia 1 Delvine 25/03/2019 05/04/2019
Njesia 1 Sarande 08/04/2019 19/04/2019
Njesia 1 Tepelene,Memaliaj 22/04/2019 10/05/2019
Njesia 1 Puke (Fierze) 13/05/2019 31/05/2019
Njesia 1 Tropoje 03/06/2019 21/06/2019
Njesia 1 Lac,Kurbin 24/06/2019 05/07/2019
Njesia 1 Permet 08/07/2019 19/07/2019
Njesia 1 Kelcyre 22/07/2019 26/07/2019
Njesia 1 Mallakaster 29/07/2019 03/08/2019
Njesia 1  Patos 05/08/2019 16/08/2019
Njesia 1 Erseke 19/08/2019 31/08/2019
Njesia 2 Koplik 26/08/2019 06/09/2019
Njesia 1 Pogradec 02/09/2019 13/09/2019
Njesia 2 Burrel 09/09/2019 27/09/2019
Njesia 1 Bilisht 16/09/2019 27/09/2019
Njesia 2 Lezhe 30/09/2019 04/10/2019
Njesia 1 Librazhd 30/09/2019 04/10/2019
Njesia 2 Mirdite 07/10/2019 08/10/2019
Njesia 1 Lushnje 07/10/2019 11/10/2019
Njesia 2 Puke 09/10/2019 11/10/2019
Njesia 1 Fier 14/10/2019 18/10/2019
Njesia 2 Tropoje 14/10/2019 18/10/2019
Njesia 1 Kucove 21/10/2019 25/10/2019
Njesia 2 Kruje 21/10/2019 25/10/2019
Njesia 1 Permet 28/10/2019 08/11/2019
Njesia 2 Bulqize 28/10/2019 08/11/2019
Njesia 1 Ballsh 11/11/2019 15/11/2019
Njesia 2 Burrel 11/11/2019 15/11/2019
Njesia 1 Kucove 18/11/2019 27/11/2019
Njesia 2 Librazhde 18/11/2019 27/11/2019
Njesia 1 Skrapar  02/12/2019 13/12/2019
Njesia 2 Sarande 02/12/2019 13/12/2019
Njesia 1 Polican 16/12/2019 27/12/2019
Njesia 2 Delvine  16/12/2019 27/12/2019


Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2019 sipas qyteteve:

 

Njesia Qyteti Nr. i ekzaminimeve 
Njesia 1 Kruje 45
Njesia 1 Fushe Kruje 76
Njesia 1 Levan-Fier 62
Njesia 1 Cakran 89
Njesia 1 Lezhe 17
Njesia 1 Lushnje 64
Njesia 1 Pogradec 118
Njesia 1 Vlore 172
Njesia 1 Peze 27
Njesia 1 Delvine 105
Njesia 1 Tirane 70
Njesia 1 Sarande 127
Njesia 1 Tepelene 117
Njesia 1 Puke 202
Njesia 1 Tropoje 149
Njesia 1 Lac 120
Njesia 1 Permet 123
Njesia 1 Kelcyre 64
Njesia 1 Mallakastra 80
Njesia 1 Patos 123
Njesia 1 Erseke 84
Njesia 2 Koplik 82
Njesia 1 Pogradec 108
Njesia 1 Burrel 80
Njesia 1  Klos 145
Njesia 2 Bilisht 106
Njesia 1  Lezhe 84
Njesia 2 Perrenjas/Librazhde 60
Njesia 2 Lushnje 85
Njesia 1 Mirdite 31
Njesia 2 Puke 69
Njesia 1 Fier 85
Njesia 2 Tropoje 78
Njeisa 1  Kruje 96
Njeisa 2 Kucove 72
Njeisa 1  Permet 143
Njeisa 2 Bulqize 145
Njeisa 1  Burrel 68
Njeisa 2 Ballsh 55
Njeisa 1 Kucove 90
Njeisa 2 Librazhde 109
Njeisa 1 Delvine 126
Njeisa 2 Skrapar 116
Njeisa 1 Polican 89
Njeisa 2 Sarande 105
Totali    4261

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2019 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 272 249 204 268 284 207 249 287 214 399 228 215
Njesia 2 25 282 404 229 231
Totali 272 249 204 268 284 207 249 312 496 803 457 446

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2018 sipas rretheve

Gramsh 257
Moglicë 51
Vlorë 285
Prrenjas 238
Rrëshen 271
Elbasan 18
Lac 260
Librazhd 227
Belsh 53
Peqin 113
Lushnje 251
Ballsh 151
Patos 119
Divjake 128
Peshkopi 35
Libofsh 35
Tepelene 134
Burrel  205
Memaliaj 107
Burgu i grave Tirane 54
Rubik 98
Permet 125
Milot 107
Kelcyre 193
Shoqata Rome 11
Ure Vajgurore 132
Levan 62
Koplik 291
Kucove 201
Puke 268
Polican 123
Lezhe 97
Skrapar 88
Fier 43
Bajram Curri  125
Sarande  84
Tirane  33
Erseke 56
Devoll 56
Bulqize 211
Pogradec 90
Total 5567

Ekzaminimet e mamografive sipas muajve per vitin 2018:

nbsp; Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 257 228 232 208 245 235 258 198 268 297 316 240
Njesia 2 231 237 301 181 164 272 216 162 233 304 284  
Totali 488 465 533 389 409 507 474 360 501 601 600 240

 

Mamografitë e lëvizëshme do të jenë nëpër qytete sipas tabelës së mëposhtme

Grafiku i lëvizjeve të makinave

  Fillimi Mbarimi
Njesia 1 Gramsh 03/01/2018 26/01/2018
Njesia 2 Patos 08/01/2018 26/01/2018
Njesia 1 Moglice-Gramsh 29/01/2018 02/02/2018
Njesia 2 Vlore 29/01/2018 02/02/2018
Njesia 1 Përrenjas 05/02/2018 09/02/2018
Njesia 2 Mirdite 02/02/2018 16/02/2018
Njesia 1 Librazhd 12/02/2018 23/02/2018
Njesia 2 Lac 19/02/2018 09/03/2018
Njesia 2 Belsh 26/02/2018 09/03/2018
Njesia 1 Peqin 12/03/2018 30/03/2018
Njesia 2 Puke 26/02/2018 06/03/2018
Njesia 2 Lac 12/03/2018 16/03/2018
Njesia 2 Lushnje 19/03/2018 30/03/2018
Njesia 1 Lushnje 01/04/2018 13/04/2018
Njesia 2 Ballsh 01/04/2018 13/04/2018
Njesia 1 Divjake 16/04/2018 20/04/2018
Njesia 2 Patos 16/04/2018 20/04/2018
Njesia 1 Patos 23/04/2018 27/04/2018
Njesia 2 Tropoje 23/04/2018 11/05/2018
Njesia 1 Divjake 30/04/2018 18/05/2018
Njesia 1 Ballsh 21/05/2018 25/05/2018
Njesia 2 Peshkopi 14/05/2018 25/05/2018
Njesia 1 Tepelene 28/05/2018 08/06/2018
Njesia 2 Burrel 28/05/2018 08/06/2018
Njesia 1 Memaliaj 11/06/2018 22/06/2018
Njesia 2 Burrel 11/06/2018 22/06/2018
Njesia 1 Permet  25/06/2018 06/07/2018
Njesia 2 Rubik 25/06/2018 06/07/2018
Njesia 1 Kelcyre 09/07/2018 20/07/2018
Njesia 2 Milot 09/07/2018 20/07/2018
Njesia 1 Levan 23/07/2018 03/08/2018
Njesia 2 Uje Vajgurore 23/07/2018 03/08/2018
Njesia 1 Koplik 06/08/2018 17/08/2018
Njesia 2 Pushim  06/08/2018 17/08/2018
Njesia 1 Pushim 20/08/2018 31/08/2018
Njesia 2 Kucove 20/08/2018  31/08/2018
Njesia 1 Puke 03/09/2018 14/09/2018
Njesia 2 Berat 03/09/2018 14/09/2018
Njesia 1 Fushe Arrez 17/09/2018 28/09/2018
Njesia 2 Polican 17/09/2018 28/09/2018
Njesia 1 Lezhe 01/10/2018 10/10/2018
Njesia 2 Skrapar  01/10/2018 10/10/2018
Njesia 1 Bajram Curri 10/10/2018 15/10/2018
Njesia 2 Fier 10/10/2018 20/10/2018
Njesia 1 Fierze 15/10/2018 20/10/2018
Njesia 1 Koplik 22/10/2018 02/11/2018
Njesia 2 Erseke  22/10/2018 26/10/2018
Njesia 1 Rreshen 05/11/2018 09/11/2018
Njesia 2 Devoll 29/10/2018 02/11/2018
Njesia 1 Pogradec 19/11/2018 30/11/2018
Njesia 2 Bulqize 05/11/2018 16/11/2018
Njesia 1 Perenjas 03/12/2018 14/12/2018
Njesia 2 Milot, Lac, Kurbin 19/11/2018 07/12/2018
Njesia 1 Librazhd 17/12/2018 28/12/2018
Njesia 2 Kruje (Lezhe) 10/12/2018 21/12/2018
Njesia 2 Fushe Kruje 24/12/2018 28/12/2018

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2017 sipas rretheve

 
Vlorë 79
Patos 217
Fier 66
Libofshe-Fier 199
Frakull-Fier 61
Lushnje 231
Berzhite, Tirane 15
Poliklinika 3, Tirane 23
Don Bosko, Tirane 13
Allias, Tirane 11
Kucove 261
Kukes 314
Qendra Shendetesore Farke 22
Has 266
Lezhe 626
Tropoje 132
Pogradec 254
Rreshen 221
Blisht 173
Fier-Frakull 104
Librazhd 130
Fier 107
Durres- Knete 75
Tirane Ishp 11
Vlore 130
Gjirokaster 92
Permet 62
Diber 187
Mirdite 58
Gramsh 110
 Total 4250

 

Mamografitë e lëvizëshme do të jenë nëpër qytete sipas tabelës së mëposhtme

Grafiku i lëvizjeve të makinave

  Fillimi Mbarimi
Njesia 1 Patos 13/02/2017 24/02/2017
Njesia 2 Fier 27/02/2017 11/03/2017
Njesia 2 Patos 20/03/2017 24/03/2017
Njesia 2 Fratar 27/03/2017 31/03/2017
Njesia 2 Frakull 03/04/2017 07/04/2017
Njesia 2 Lushnje 10/04/2017 28/04/2017
Njesia 2 Kucove 02/05/2017 12/05/2017
Njesia 2 Kukes 08/05/2017 26/05/2017
Njesia 1 Has 29/05/2017 14/07/2017
Njesia 2 Lezhe 29/05/2017 31/07/2017
Njesia 2 Lezhe 29/05/2017 31/07/2017
Njesia 1 Pogradec 01/08/2017 26/08/2017
Njesia 1 Frakull, Fier 11/09/2017 22/09/2017
Njesia 1 Librazhd 25/09/2017 06/10/2017
Njesia 1 Durrës,Kënetë 09/10/2017 12/10/2017
Njesia 2 Durrës,Kënetë 09/10/2017 09/10/2017
Njesia 2 Fier 10/10/2017 12/10/2017
Njesia 1 Gjirokaster 16/10/2017 20/10/2017
Njesia 2 Vlora 13/10/2017 20/10/2017
Njesia 1 Permet 23/10/2017 27/10/2017
Njesia 2 Lezhe 23/10/2017 27/10/2017
Njesia 1 Diber 30/10/2017 17/11/2017
Njesia 2 Kukes 30/10/2017 10/11/2017
Njesia 2 Mirdite 13/11/2017 24/11/2017
Njesia 1 Fier 20/11/2017 08/12/2017
Njesia 2 Rreshen 27/11/2017 23/12/2017
Njesia 1 Gramsh 26/11/2017 29/12/2017


Principet e zgjedhjes per turin e dyte te levizjeve te makinave te mamografive.

 • Qytete qe nuk kane mamografi
 • Qytete qe jane larg Tiranes Qytete qe shprehen nevoja/kerkesa te larta gjate turit te pare te levizjeve (janar-gusht 2015)
 • Qytete qe ofrojne mbeshtetje logjistike dhe siguri (psh ku ka DSHP)
 • Qytete qe arrihen me rruge relativisht te mire
 • Ku ka pasur mundesi eshte bere kombinimi I levizjeve per shkurtimin e rruges se makinave

Sherbimi ofrohet falas nga Instituti I shendetit publik ne bashkepunim me drejtorite rajonale te shendetit publik. Ekzaminimin mund ta kryejne grate e interesuara ne moshen mbi 50 vjec ose ato te moshes 40-50 vjec qe konsiderohen ne risk me te larte*.

Orari i sherbimit eshte 8 00-14 00 nga e hena deri te premte. Ne raste te vecante, per arsye logjistike (transporti) te henen sherbimi mund te ofrohet pasdite. Te gjitha grate e interesuar te grup-moshave te permendura me siper duhet te kontaktojne Drejtorine e shendetit publik te rrethit perkates dhe te regjistrojne emrin ne liste. Ato do te kontaktohen nga personeli shendetsor per diten dhe oren e ekzaminimit sipas rradhes. Mesatarisht cdo dite njesite e mamografive kryejne rreth 15 ekzaminime.

Grafiku i levizjes se njesive te levizeshme caktohet paraprakisht dhe behet publik periodikisht ne kete faqe.

Vini re:

 1. Mamografia nuk vendos diagnozen. Ekzaminimet shtese (perfshi ekografine apo edhe biopsine) do te jene te nevojshme per nje pjese te grave. Vetem me pak se 1% e grave te ekzaminuara mund te kete tumor malinj.
 2. Inkurajohen te gjitha grate qe te kryejne cdo vit ekzaminimin klinik te gjirit (prekjen e gjirit) nga nje mjek prane nje qendre shendetsor.

*Me risk te larte do te konsiderohen ato gera qe jane bartese te difekteve gjenetike, qe kane histori familjare apo personale, probleme beninje te gjirit, ne rastet kur eshte verejtur  fillimi i hershem dhe mbarimi i vonshem i menstruacioneve, moslindje ose lindja e femijes mbi 30 vjeç, obezitet, ind i ngjeshur te gjirit dhe ekspozim ndaj rrezatimit terapeutik.

Informacion i detajuar për vitin 2015 dhe 2016

Për vitin 2016 u kryen 4535 ekzaminime. Të dhëna të detajuara sipas qyteteve mund ta shkarkoni në formatin pdf :Këtu

Për vitin 2015 u kryen 4863 ekzaminime. Të dhëna të detajuara sipas qyteteve mund ta shkarkoni në formatin pdf :Këtu

Materiale shtesë

 1. PREK, VROJTO, KONTROLLO
 2. Kanceri i gjirit. Si mund ta ulni rrezikun tuaj
 3. Kanceri i gjirit .. Ne mund ta zvogëlojmë rrezikun tonë
 4. Radioterapia, Udhëzues për ata që vuajnë me kancer
 5. Gruaja dhe kanceri i gjirit, Udhëzues për gruan me kancer gjiri
 6. Pyetje rreth kancerit të Gjirit
 7. Ushtrimet mbas ndërhyrjes kirurgjikale të gjirit te gratë
 8. ZBULIMI I HERSHËM I KANCERIT TË GJIRIT SHPËTON JETËN TUAJ !

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Tropojës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Kukësit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Pogradecit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Tepelenës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Gjirokastrës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Bilishtit

                                                Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Ersekës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Përmetit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Vorës(Durrës)

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Rrashbull(Durrës)

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Bulqizës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Prrenjasit

Mamografi e lëvizëshme në Malësinë e Madhe

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Urës Vajgurore

Mamografi e lëvizëshme në qytete