Principet e zgjedhjes se levizjeve te makinave te mamografive:

 • Qytete qe nuk kane mamografi
 • Qytete qe ofrojne mbeshtetje logjistike dhe siguri (psh ku ka DSHP)
 • Qytete qe arrihen me rruge relativisht te mire
 • Ku ka pasur mundesi eshte bere kombinimi I levizjeve per shkurtimin e rruges se makinave

Sherbimi ofrohet falas nga Instituti I shendetit publik ne bashkepunim me drejtorite rajonale te shendetit publik. Ekzaminimin mund ta kryejne grate e interesuara ne moshen mbi 50 vjec ose ato te moshes 40-50 vjec qe konsiderohen ne risk me te larte*.

Orari i sherbimit eshte 8 00-14 00 nga e hena deri te premte. Ne raste te vecante, per arsye logjistike (transporti) te henen sherbimi mund te ofrohet pasdite. Te gjitha grate e interesuar te grup-moshave te permendura me siper duhet te kontaktojne Drejtorine e shendetit publik te rrethit perkates dhe te regjistrojne emrin ne liste. Ato do te kontaktohen nga personeli shendetsor per diten dhe oren e ekzaminimit sipas rradhes. Mesatarisht cdo dite njesite e mamografive kryejne rreth 15 ekzaminime.

Grafiku i levizjes se njesive te levizeshme caktohet paraprakisht dhe behet publik periodikisht ne kete faqe.

Vini re:

 1. Mamografia nuk vendos diagnozen. Ekzaminimet shtese (perfshi ekografine apo edhe biopsine) do te jene te nevojshme per nje pjese te grave. Vetem me pak se 1% e grave te ekzaminuara mund te kete tumor malinj.
 2. Inkurajohen te gjitha grate qe te kryejne cdo vit ekzaminimin klinik te gjirit (prekjen e gjirit) nga nje mjek prane nje qendre shendetsor.

*Me risk te larte do te konsiderohen ato gera qe jane bartese te difekteve gjenetike, qe kane histori familjare apo personale, probleme beninje te gjirit, ne rastet kur eshte verejtur  fillimi i hershem dhe mbarimi i vonshem i menstruacioneve, moslindje ose lindja e femijes mbi 30 vjeç, obezitet, ind i ngjeshur te gjirit dhe ekspozim ndaj rrezatimit terapeutik.

Materiale shtesë

 1. PREK, VROJTO, KONTROLLO
 2. Kanceri i gjirit. Si mund ta ulni rrezikun tuaj
 3. Kanceri i gjirit .. Ne mund ta zvogëlojmë rrezikun tonë
 4. Radioterapia, Udhëzues për ata që vuajnë me kancer
 5. Gruaja dhe kanceri i gjirit, Udhëzues për gruan me kancer gjiri
 6. Pyetje rreth kancerit të Gjirit
 7. Ushtrimet mbas ndërhyrjes kirurgjikale të gjirit te gratë
 8. ZBULIMI I HERSHËM I KANCERIT TË GJIRIT SHPËTON JETËN TUAJ !

 

Mamografitë e lëvizshme do të jenë nëpër qytete sipas tabelës së mëposhtme për 2024 :

Njesia  NJVKSH Fillimi Mbarimi
Njesia 1 Librazhd 08.01.2024 19.01.2024
Njesia 2 Belsh 08.01.2024 19.01.2024
Njesia 1 Prrenjas 22.01.2024 02.02.2024
Njesia 2 Peqin 22.01.2024 02.02.2024
Njesia 1 Polican 05.02.2024 16.02.2024
Njesia 2 Cerrik 05.02.2024 16.02.2024
Njesia 1 Skrapar 19.02.2024 01.03.2024
Njesia 2 Lac 19.02.2024  01.03.2024
Njesia 1 Kuçove 04.03.2024 15.03.2024
Njesia 1 Ure-Vajgurore 18.03.2024 29.03.2024
Njesia 1 Roskovec 01.04.2024 12.04.2024
Njesia 1 Mallakster 15.04.2024 26.04.2024
Njesia 1 Mbrostar  29.04.2024 03.05.2024
Njesia 1 Qender 07.05.2024 10.05.2024
Njesia 1 Libofshe 13.05.2024 17.05.2024
Njesia 1 Gramsh  20.05.2024 31.05.2024
Njesia 1 Pogradec 03.06.2024 14.06.2024
Njesia 1 Bilisht 17.06.2024 28.06.2024
Njesia 1 Erseke 01.07.2024 12.07.2024
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2024 sipas qyteteve:

 

Nr. Rendor Qyteti Nr. i ekzaminimeve
1 Librazhd  136
2 Belsh  115
3 Prrenjas 143
4 Peqin 129
5 Skrapar 134
6 Cerrik  61
7 Polican  133
8 Lac 72
9 Kucove 110
10 Ura Vajgurore  105
11 Roskovec 86
12 Mallakaster 101
13 Fier (Mbrostar) 55
14 Fier (Daullas) 58
15 Fier (Libofshe )  
  Totali  1438

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2024 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht  Shtator  Tetor Nentor Dhjetor    Totali    
Njesia 1 279 267 215 187                    
Njesia 2 244 133                    
Totali 523 400 215 187                 1325  

 

Ekzaminimet e mamografive sipas viteve :

Viti 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Totali 4863 4535 4053 5351 4261 3124 3727 5423 5136

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2023 sipas qyteteve:

Nr. Rendor Qyteti Nr. i ekzaminimeve
1 Librazhd  198
2 Prrenjas  150
3 Gramsh  131
4 Pogradec 203
5 Memaliaj 79
6 Durres 160
7 Tepelene 120
8 Delvina 77
9 Erseka 107
10 Saranda 190
11 Bilisht 150
12 Libofshe  129
13 Kampi Ashraaf 3  344
14 Roskovec 138
15 Patos 124
16 Permet  135
17 Kelcyra  145
18 Mallakaster  185
19 Tropoje  94
20 Bulqize 166
21 Has 115
22 Fushe Arrez 100
23 Rreshen 209
24 Puka 77
25 Lushnje 82
26 Korce 133
26 Tirane 327
26 Lezhe 23
26 Bulqize 39
26 Ishem 44
26 Fier 119
26 Kavaje 20
26 Koplik 45
26 Rubik 16
26 Kruje 18
26 Kucove 174
26 Dimal 16
26 Corovode 18
26 Burrel 224
27 Ura-Vajgurore 76
28 ISHP 2
29 Federata Shqiptare 12
30 Bushat 32
31 Vau i Dejes 130
32 Kruje 60
Total    5136

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2023 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht  Shtator  Tetor Nentor Dhjetor    Totali    
Njesia 1 0 198 337 240 268 316 229 115 227 442 236 162 2770  
Njesia 2 0 0 210 197 273 396 396 166 209 480 230 60 2366  
Totali 0 198 547 437 541 712 712 281 436 922 466 222 5136  

 

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2022 sipas qyteteve:

Nr. Rendor Qyteti Nr. i ekzaminimeve
1  Gramsh 93
2 Prrenjas 105
3 Librazhd 123
4 Peqin 83
5 Vlore 86
6 Pogradec 150
7 Roskovec 113
8 Bilisht 174
9 Mallakaster 60
10 Erseka 125
11 Malesi e Madhe 126
12 Puke 160
13 Kruje 128
14 Lac 230
15 Fushe-Arrez 60
16 Tropoje 144
17 Cerrik 132
18 Memaliaj 104
19 Has 76
20 Tepelene 108
21 Bulqizë 175
22 Rreshen 186
23 Sarande 121
24 Delvine 93
25 Burrel 155
26 Permet 119
27 Divjaka 248
28 Berat 198
29 Sheshi I Tiranes 46
30 Kruje 105
31 Vore 45
32 Kamez 41
33 Koplik 67
34 Velipoje 66
35 Ure-Vajgurore 63
36 Polican 41
37 Kucove 34
38 Vau I Dejes 42
39 Shengjin  55
40 Roskovec 42
41 Patos 31
42 Gramsh 48
43 Rubik 84
44 Kavaja 195
45 Milot 59
46 Rrogozhine 157
47 Burgu 18
48 ISHP 11
49 Kuvendi  22
50 Tropoje 118
51 Fushe- Arrez 92
Total    5193

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2022 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht  Shtator  Tetor Nentor Dhjetor    Totali    
Njesia 1 93 26 233 259 230 320 272 146 214 585 163 221 2762  
Njesia 2 105 206 324 253 251 268 213 64 75 580 130 192 2661  
Totali 198 232 557 512 481 588 485 210 289 1165 293 413 5423  

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2021 sipas qyteteve:

Njesia Qyteti Nr. i ekzaminimeve
Njesia 1 Fier 71
Njesia 2 Lushnje 103
Njesia 2 Divjake 108
Njesia 1 Roskovec 78
Njesia 2 Milot 119
Njesia 2 Koplik 116
Njesia 2 Rreshen 308
Njesia 2 Bulqize 120
Njesia 2 Pogradec 257
Njesia 2 Bilisht 187
Njesia 2 Erseke 108
Njesia 2 Puke 91
Njesia 2 Tropoje 136
Njesia 2 Sarande 90
Njesia 2 Permet 118
Njesia 2 Tepelene 99
Njesia 2 Ballsh 224
Njesia 2 Peqin 124
Njesia 2 Cerrik 172
Njesia 2 Gramsh 176
Njesia 1 Selenice 62
Njesia 2 Burgu i Grave 16
Njesia 2 Ministria e Mbrojtjes 33
Njesia 2 Kruje 67
Njesia 2 Prrenjas 78
Njesia 2 Librazhd 76
Njesia 1 Has 88
Njesia 2 Belsh 130
Njesia Tirana 13
Njesia 2 Kucove 178
Njesia 2 Skrapar 116
Njesia 2 Polican 65
Totali   3727

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2021 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht  Shtator  Tetor Nentor Dhjetor    Totali  
Njesia 1 71 78     –     –     –         346   204 699
Njesia 2 103 168 279 270 252 270 208 243 379 354 279 223 3028
Totali 174 246 279 270 252 270 208 243 379 700 279 427 3727

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2020 sipas qyteteve:

 

Njesia Qyteti Nr. i ekzaminimeve
Njesia 1 Fier 190
Njesia 2 Vlore 42
Njesia 1 Peqin 105
Njesia 2 Ballsh 93
Njesia 1 Patos 125
Njesia 2 Belsh 93
Njesia 1 Librazhd 88
Njesia 2 Roskovec 119
Njesia 1 Lushnje 187
Njesia 2 Prrenjas 73
Njesia 1 Erseke 69
Njesia 2 Sarande 72
Njesia 2 Delvine 22
Njesia 2 Bilisht 63
Njesia 2 Memaliaj 73
Njesia 2 Pogradec 116
Njesia 2 Tepelene 59
Njesia 1 Koplik 68
Njesia 2 Permet 120
Njesia 1 Puke 96
Njesia 2 Kelcyre 90
Njesia 1 Tropoje 61
Njesia 1 Burrel 85
Njesia 2 Kruje 50
Njesia 2 Gramshi 220
Njesia 2 ISHP 15
Njesia 1 Kucove 157
Njesia 1 Lac 74
 Njesia 2 Bulqiza 102
Njesia 2 Skrapar 128
Njesia 2 Milot 74
Njesia 1 Rreshen 142
Njesia 1 Polican 53
Totali    3124

 

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2020 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 209 244 97     42 132 176 123 312 278 119
Njesia 2 147 181 73     49 118 179 90 321 182 15
Totali 356 425 170     91 250 355 213 633 460 134

 


Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2019 sipas qyteteve:

 

Njesia Qyteti Nr. i ekzaminimeve
Njesia 1 Kruje 45
Njesia 1 Fushe Kruje 76
Njesia 1 Levan-Fier 62
Njesia 1 Cakran 89
Njesia 1 Lezhe 17
Njesia 1 Lushnje 64
Njesia 1 Pogradec 118
Njesia 1 Vlore 172
Njesia 1 Peze 27
Njesia 1 Delvine 105
Njesia 1 Tirane 70
Njesia 1 Sarande 127
Njesia 1 Tepelene 117
Njesia 1 Puke 202
Njesia 1 Tropoje 149
Njesia 1 Lac 120
Njesia 1 Permet 123
Njesia 1 Kelcyre 64
Njesia 1 Mallakastra 80
Njesia 1 Patos 123
Njesia 1 Erseke 84
Njesia 2 Koplik 82
Njesia 1 Pogradec 108
Njesia 1 Burrel 80
Njesia 1 Klos 145
Njesia 2 Bilisht 106
Njesia 1 Lezhe 84
Njesia 2 Perrenjas/Librazhd 60
Njesia 2 Lushnje 85
Njesia 1 Mirdite 31
Njesia 2 Puke 69
Njesia 1 Fier 85
Njesia 2 Tropoje 78
Njeisa 1 Kruje 96
Njeisa 2 Kucove 72
Njeisa 1 Permet 143
Njeisa 2 Bulqize 145
Njeisa 1 Burrel 68
Njeisa 2 Ballsh 55
Njeisa 1 Kucove 90
Njeisa 2 Librazhde 109
Njeisa 1 Delvine 126
Njeisa 2 Skrapar 116
Njeisa 1 Polican 89
Njeisa 2 Sarande 105
Totali    4261

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2019 sipas muajve:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 272 249 204 268 284 207 249 287 214 399 228 215
Njesia 2 25 282 404 229 231
Totali 272 249 204 268 284 207 249 312 496 803 457 446

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2018 sipas rretheve

Gramsh 257
Moglicë 51
Vlorë 285
Prrenjas 238
Rrëshen 271
Elbasan 18
Lac 260
Librazhd 227
Belsh 53
Peqin 113
Lushnje 251
Ballsh 151
Patos 119
Divjake 128
Peshkopi 35
Libofsh 35
Tepelene 134
Burrel 205
Memaliaj 107
Burgu i grave Tirane 54
Rubik 98
Permet 125
Milot 107
Kelcyre 193
Shoqata Rome 11
Ure Vajgurore 132
Levan 62
Koplik 291
Kucove 201
Puke 268
Polican 123
Lezhe 97
Skrapar 88
Fier 43
Bajram Curri 125
Sarande 84
Tirane 33
Erseke 56
Devoll 56
Bulqize 211
Pogradec 90
Total 5567

Ekzaminimet e mamografive sipas muajve per vitin 2018:

  Janar Shkurt Mars Prill Maj Qershor Korrik Gusht Shtator Tetor Nentor Dhjetor
Njesia 1 257 228 232 208 245 235 258 198 268 297 316 240
Njesia 2 231 237 301 181 164 272 216 162 233 304 284  
Totali 488 465 533 389 409 507 474 360 501 601 600 240

 

 

Ekzaminimet e mamografisë të kryera në 2017 sipas rretheve

 
Vlorë 79
Patos 217
Fier 66
Libofshe-Fier 199
Frakull-Fier 61
Lushnje 231
Berzhite, Tirane 15
Poliklinika 3, Tirane 23
Don Bosko, Tirane 13
Allias, Tirane 11
Kucove 261
Kukes 314
Qendra Shendetesore Farke 22
Has 266
Lezhe 626
Tropoje 132
Pogradec 254
Rreshen 221
Blisht 173
Fier-Frakull 104
Librazhd 130
Fier 107
Durres- Knete 75
Tirane Ishp 11
Vlore 130
Gjirokaster 92
Permet 62
Diber 187
Mirdite 58
Gramsh 110
 Total 4250

 

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Tropojës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Kukësit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Pogradecit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Tepelenës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Gjirokastrës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Bilishtit

                                                Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Ersekës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Përmetit

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Vorës(Durrës)

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Rrashbull(Durrës)

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Bulqizës

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Prrenjasit

Mamografi e lëvizëshme në Malësinë e Madhe

Mamografi e lëvizëshme në qytetin e Urës Vajgurore

Mamografi e lëvizëshme në qytete