Author Archives: ishp

14 Apr
0

Drejtori i Përgjithshëm

Emri: EUGENA Mbiemri: TOMINI (ERINDI) Titulli: Mjeke infeksioniste/epidemiologe, “Doktore e shkencave” në fushën e sëmundjeve infektive dhe epidemiologji. Edukimi: Dr.Tomini është diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, Shqipëri. më 1998. Specializimi: Sëmundje Infektive dhe Epidemiologji e terrenit.   ...

Më shumë
14 Apr
0

Historiku i ISHP

Më 1935 ngrihet Laboratori Kombëtar i Prodhimit të Vaksinës Anti-Rabike (kundër Tërbimit). Më 1946 ngrihet Laboratori Qendror i Mikrobiologjisë Mjekësore. Më 1954 ngrihet Laboratori Qendror i Higjenës Mjekësore. Më 1969, mbi bazën e Laboratorit Qendror të Mikrobiologjisë Mjekësore dhe Laboratorit ...

Më shumë
14 Apr
0

Misioni i ISHP

Misioni i ISHP, si qendra Kombëtare në fushën e shëndetit publik, konsiston në zhvillimin dhe aplikimin e parandalimit dhe kontrollit të sëmundjeve, dëmtimeve, paaftësive, e faktorëve dëmtues shëndetësorë të mjedisit, dhe zhvillimin dhe aplikimin e promocionit të shëndetit, në bashkëpunim ...

Më shumë
13 Apr
0

Raporte

Indikatoret e Perbashket Shendetesoe  Europian (ECHI).(pdf) Raporti HIV-AIDS Ne Shqiperi Sjelljet e shëndetshme tek fëmijët e moshës shkollore 11, 13 dhe 15 vjeç – Raport (.pdf) Health Behavior in School – Aged Children  survey – Main findings (.pdf) Raporti Shëndetësor 2014 ...

Më shumë
04 Mar
0

Njësia e parë e mamografisë së lëvizsshme do të jetë në Rreshen në datat 27/06/2022-08/07/2022 dhe Njësia e dytë e mamografisë së lëvizsshme do të jetë në Sarandë në datat 27/06/2022-08/07/2022

Nga 27 prilli deri ne 30 prill njesia e parë e mamografisë së levizeshme do te jete në qytetin e Librazhdit. Nga 27 prilli deri ne 30 prill njesia e dyte e mamografisë së levizeshme do te jete ...

Më shumë
08 Apr
0

20 Marsi Dita Botërore e Shëndetit të Gojës

“Buzëqeshje gjatë gjithë jetës” Çfarë është dita botërore e shëndetit të gojës Dita Botërore e Shëndetit të Gojës, e vendosur nga Federata Dentare Botërore (FDI), organizohet çdo vit në 20 mars. Kjo ditë synon të rrisë ndërgjegjësimin, si dhe të ...

Më shumë
01 Apr
0

Instrument i mbledhjes së informacionit shëndetësor në mënyrë elektronike.

Klikoni në linkun e mëposhtëm për versionin shqip të instrumentit të OBSH-së për mbledhjen e informacionit shëndetësor në mënyrë elektronike: Baza e të dhënave të burimeve të informacionit: NHS 2020 – Shqipëri     

Më shumë
17 Mar
0

Raport Shëndetësor Kombëtar

Gjendja Shëndetësore e Popullatës Shqiptare Qëllimi i këtij raporti shëndetësor është që të japë një vështrim të gjerë mbi gjendjen shëndetësore aktuale të popullsisë së Shqipërisë. Më hollësisht, ky raport kërkon të përshkruajë tendencat e vdekshmërisë dhe sëmundshmërisë që kanë qenë të ...

Më shumë
10 Mar
0

Bashkëshortja e ambasadorit amerikan në Tiranë, Ariel Ahart, vizitë në ISHP

Bregu-Ahart: Bashkëpunim të frytshëm për përmirësimin e performancës së ISHP-së Bashkëshortja e ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, Ariel Ahart, zhvilloi një vizitë në mjediset e Institutit të Shëndetit Publik, ku pati dhe një bisedë me Drejtorin ...

Më shumë
02 Feb
0

Gripi Sezonal 2015

Shqipëria ështe duke përjetuar një intensitet të lartë të infeksioneve respiratore si një pjesë e mirë e rajonit Europian. Aktualisht Shqipëria gjendet në periudhën e epidemisë së Gripit. Viruset që qarkullojnë këtë vit janë AH1N1pdm09 dhe AH3N2  të cilët janë ...

Më shumë