Nga popullata target përjashtohen nga depistimi gratë që kanë kryer një histerektomi (heqje të mitrës) me heqje edhe të qafës së mitrës dhe që nuk kanë pasur histori të lezioneve parakanceroze të shkallës 2 apo 3, ose kancer të qafës së mitrës.