Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2019

Loading Events
Find Events

Upcoming Events

October 2019

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2019

    Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2019 “Të punojmë së bashku për parandalimin e vetëvrasjes”   Dita Botërore e Shëndetit Mendor, çdo 10 tetor që prej vitit 1992, ka në fokus ndërgjegjësimin, sensibilizimin, sjelljen, në nivel global lidhur me shëndetin mendor. Synimi kryesor i kësaj dite është sigurimi i  një komuniteti i cili kupton, pranon, por edhe luan rol aktiv në krijimin e një shoqërie që gëzon shëndet mendor. Stigma është ende prezente, e për fat të keq në nivel të konsiderueshëm shumë individë që vuajnë probleme të shëndetit mendor, për ta shmangur atë dhe diskriminimin që e shoqëron,…

Read More

11 Tetori Dita Botërore e Obezitetit

  “11 Tetori Dita Botërore e Obezitetit”             Dita Botërore e Obezitetit u vendos për herë të parë në vitin 2015.   Objektivi kryesor është ai i gjetjes së një zgjidhjeje për krizën e obezitetit, rritja e vëmendjes, përmirësimi i politikave adresuar gjetjes së zgjidhjeve për trajtimin e obezitetit dhe parandalimin e tij.   Obeziteti përcaktohet nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) si "akumulim jonormal ose i tepërt i yndyrës e cila rrezikon shëndetin". Kostoja ekonomike dhe sociale që i atribuohet obezitetit  çdo vit është e konsiderueshme. Fakte: Të paktën 2.8 milion njerëz vdesin çdo vit si rezultat i…

Read More
+ Export Events