Si duhet ta vesh dhe heq maskën?

Ja se si duhet të veproni:

  • përpara se të vendosni maskën, lani duart tuaja me sapun dhe ujë ose me një solucion me bazë alkooli.
  • mbuloni gojën dhe hundën me maskë, duke u siguruar që të përshtatet mirë me fytyrën tuaj.
  • mos e prekni maskën gjatë vendosjes- nëse e prekni, lani duart.
  • kur maska laget apo zbutet nga lagështira, zëvendësojeni atë me një të re dhe mos e përdorni përsëri; në fakt ato janë maska me një përdorim.
  • hiqeni maskën duke e kapur atë nga llastiku dhe mos prekni pjesën e përparme të maskës;
  • hidheni menjëherë në një çantë të mbyllur dhe lani duart.