Dita Botërore e Shëndetit Mendor 10 tetor 2019

    Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2019 “Të punojmë së bashku për parandalimin e vetëvrasjes”   Dita Botërore e Shëndetit Mendor, çdo 10 tetor që prej vitit 1992, ka në fokus ndërgjegjësimin, sensibilizimin, sjelljen, në nivel global lidhur me shëndetin mendor. Synimi kryesor i kësaj dite është sigurimi i  një komuniteti i cili kupton, pranon, por edhe luan rol aktiv në krijimin e një shoqërie që gëzon shëndet mendor. Stigma është ende prezente, e për fat të keq në nivel të konsiderueshëm shumë individë që vuajnë probleme të shëndetit mendor, për ta shmangur atë dhe diskriminimin që e shoqëron,...

Më shumë