Dita botërore e ndihmës së parë, 14 shtator 2019

Dita botërore e ndihmës së parë, 14 shtator 2019.   Njëqind e pesëdhjetë vjet më parë, një betejë në Italinë e veriut ndezi një ide që ka ndryshuar që atëherë. Më 24 qershor 1859 biznesmeni i ri i Gjenevës Henry Dunant, u bë dëshmitar i vuajtjeve dhe agonisë së tmerrshme pas betejës së Solferino. Ai mobilizoi popullsinë civile, kryesisht gra dhe vajza, që ata të kujdeseshin për të plagosurit pa marrë parasysh rolin e tyre në konflikt. Siguroi materialet dhe furnizimet e nevojshme dhe ndihmoi në krijimin e spitaleve të përkohshme. Libri i tij "Një kujtim i Solferino" frymëzoi themelimin...

Më shumë