10 Shtator 2019 Dita botërore e Parandalimit të Vetëvrasjes

  10 Shtator 2019 Dita botërore e Parandalimit të Vetëvrasjes   “Të punojmë sëbashku për parandalimin e vetëvrasjes” Parandalimi i vetëvrasjes mbetet një sfidë universale. Çdo vit, vetëvrasja është ndër arsyet kryesore të vdekjes për të gjitha moshat.  Për çdo vetëvrasje  llogaritet që në të njëjtën kohë një numër shumë më i madh njerëzish po vuojnë në atë moment një situatë dhimbje intensive dhe janë të prekur dukshëm nga mendimet suicidale. Slogani i këtij viti “Të punojmë sëbashku për parandalimini e vetëvrasjes” synon të vërë në dukje se është detyrë e secilit në shoqëri, si pjesë e një komuniteti, të...

Më shumë