Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Loading Events
Find Events

Upcoming Events

January 2020

Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Klikoni në titull për të lexuar informacionin:  Pyetje dhe pergjigje te shpeshta: Virusi dhe semundja nga COVID-19 Koronavirusi, pyetje dhe pergjigje Masat kryesore që rekomandohen për parandalimin e infeksionit nga koronavirus Qëndroni të shëndetshëm gjatë udhëtimit Informacion për koronavirusin e ri  21 Shkurt 2020 Masat e marra deri tani për parandalimin dhe kontrollin e përhapjes së koronavirusit në Shqipëri

Read More
February 2020

Udhëzues: Kujdesi shëndetësor në pacientët që dyshohen si të infektuar me COVID -19

Kujdesi shëndetësor në pacientët që dyshohen si të infektuar me COVID -19 dhe që paraqesin simptoma të lehta, kontakteve te tyre dhe menaxhimi i kontakteve. Përmbledhje Kjo është një përmbledhje që OBSH ka hartuar për të dhënë një këshillim të shpejtë për rekomandimet e nevojshme për kujdesi nndaj pacientëve që trajtohen në kushtet e shtëpisë të dyshuar si të infektuar me COVID-19, që shfaqin simptoma të lehta, si dhe për masat që duhet të ndërmarrë shëndeti publik lidhur me manaxhimin e kontakteve asimptomatike. Dokumenti është i bazuar në udhëzimet me bazë shkencore publikuar nga OBSH, duke përfshirë këtu parandalimin e infeksioneve dhe…

Read More
March 2020

Konferenca e 7-të Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, Shqipëri, 10 Mars 2020

Konferenca e 7-të Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, Shqipëri, 10 Mars 2020 “Integrimi i shërbimeve të Shëndetit Publik në Kujdesin Shëndetësor Parësor” Kujdesi Shëndetësor Parësor (KSHP) ka si mision të tij fokusimin në shëndetin e komunitetit dhe jo vetëm në atë të individit. Në institucionet e KSHP një pjesë e rëndësishme e shërbimeve të ofruara duhet të synojnë parandalimin e sëmundjeve dhe promovimin e shëndetit. Nga ana tjetër, një numër programesh të shëndetit publik, për kontrollin e sëmundjeve të transmetueshme dhe jo të transmetueshme (vaksinimi, edukimi shëndetësor, sistemet e survejancës, depistimi dhe kontrollimi i sëmundjeve jo të transmetueshme) arrijnë anëtarët e…

Read More
+ Export Events