Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2021

Loading Events
  • This event has passed.
Description

Dita Botërore e Mjedisit, 5 Qershor 2021

Dita Botërore e Mjedisit do të festohet më 5 qershor 2021 në të gjithë botën.
Kjo datë mbetet më e shquara për veprim mjedisor. Programi i Kombeve të Bashkuara për Mjedisin organizon ngjarje të përvitshme për të inkurajuar ndërgjegjësimin dhe veprimin në mbarë botën për mbrojtjen e mjedisit.
Tema e Ditës Botërore të Mjedisit për 2021 është: Restaurimi i Ekosistemit.
Rivendosja e ekosistemit mund të relizohet:
duke mbjellë në mënyrë aktive pemë ose duke ndalur dëmtimet në të, duke mbrojtur mjedisin dhe zvogëluar nivelin në rritje të ndotjes;
duke u angazhuar në riparimin e mjediseve që janë degraduar nga aktivitete si ndotja dhe shpyllëzimi;
duke ruajtur dhe promovuar ekosistemet që janë ende të paprekura.
Ekosistemi i shëndetshëm dhe biodiversiteti i pasur japin përfitime të mëdha në tokat më pjellore, si edhe rendimente më të larta të peshkut dhe drurit.

Start Date - End Date

Jun 05, 2021 - Jun 05, 2021

Start Time - End Time

12:00 am - 11:59 pm

Share This