Category Archives: kanceri i mitres

18 Jan
0

Çfarë është kolposkopia?

Kolposkopia është një ekzaminim që kryhet për të parë se sa të përhapura dhe sa serioze janë qelizat me anomali në qafën e mitrës. Kolposkopia mund të kryhet në spitalet gjinekologjike. Një specialist do të ekzaminojë më nga afër qafën ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë tregon rezultati i testit për depistimin e kancerit të qafës së mitrës?

Rezultatet e testimit do t’i merrni pranë qendrës suaj shëndetësore. Rezultati negativ: do të thotë se nuk jeni e infektuar me HPV dhe keni rrezikk shumë të ulët për të zhvilluar kancer të qafës së mitrës deri në kryerjen e ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë testi depistues për kancerin e qafës së mitrës do të përdorim?

Testi depistues i programit është ai për identifikimin e infeksionit me tipet HPV me rrezik të lartë (hr-HPV). Kjo është një metodë që bazohet në teknologjinë molekulare Hybrid Capture 2 (HC2), e aprovuar nga FDA-ja, e cila identifikon praninë e ...

Më shumë
18 Jan
0

Si duhet të përdorni kitin për testimin HPV me vetëmarrje

Si duhet të përdorni kitin për testimin HPV me vetëmarrje Lexo deri në fund të GJITHA udhëzimet para se të përdorësh kitin e testimit për HPV. Mos u shqetëso, testi është SHUMë I LEHTë për t’u kryer. MOS e kryej ...

Më shumë
18 Jan
0

Çfarë është Programi Kombëtar i Depistimit të Kancerit të Qafës së Mitrës?

Programi i Depistimit të Kancerit të Qafës së Mitrës në Shqipëri ofron depistimin e kancerit të qafës së mitrës nëpërmjet testit të HPV-së, tek të gjitha gratë e grupmoshës 40-49 vjec, një herë në 5 vite, me qëllim parandalimin e ...

Më shumë
12