Category Archives: Aktivitetet

01 Dec
0

Shëndetin mendor në situata të emergjencës për shkak nga përmbytjet

Më shumë
01 Dec
0

Këshilla për situatën e Përmbytjeve

Këshilla për situatën e përmbytjeve   Në situata me reshje të mëdha shiu, dalje të lumejve nga shtrati, prishje të urave e rrugëve, përmbytje të zonave të banura, rrëshqitje dherash, dëmtime të godinave, kërkohen masa specifike për të shmangur në ...

Më shumë
26 Sep
0

Aktivitet mbi Planifikimin Familjar/Kontracespionin

Në kuadër të 26 shtatorit, Ditës Botërore të Kontracepsionit, Departamenti i Promocionit në bashkëpunim edhe me partnerë të tjerë, organizoi një sërë aktivitetesh: 1. U organizua një workshop me stafin e Promocionit të rretheve. Qëllimi i tij ishte të njiheshin ...

Më shumë
26 Jun
0

26 Qershor Dita Ndërkombëtare e Luftës ndaj Abuzimit dhe Trafikimit të Drogave

Kjo ditë është caktuar nga Kombet e Bashkuara për t’u kujtuar vendeve anëtare të OKB-së që të ndërmarrin masa për parandalimin e prodhimit, tregtimit, trafikimit ilegal, përdorimit dhe abuzimit të drogave në vendet respektive, si dhe ofrimin e ndërhyrjeve trajtuese ...

Më shumë
21 Jun
0

21 Qershor – Dita Ndërkombëtare e Joga-s

Data 21 qershor është shpallur si Dita Ndërkombëtare e Joga-s nga Kombet e Bashkuara, më 11 dhjetor 2014 me anë të Rezolutës 69/131, duke njohur vlerat e saj universale. Joga është një praktikë e lashtë fizike, mendore dhe shpirtërore që ...

Më shumë
10 Mar
0

Dita Botërore e Veshkave

Ditën e Hënë në datë 06 Mars 2017, në sallën e mbledhjeve të ASHR-së Tiranë, u organizua një takim sensibilizues në kuadër të Ditës Botërore të Veshkave. Ky takim u realizua me bashkëpunimin e ISHP, Shërbimit të Nefrologjisë së Qendrës ...

Më shumë
03 Aug
0

Trajnim i personelit shëndetësor të rrethit Delvinë, mbi shëndetin seksual dhe riprodhues

Trajnim i personelit shëndetësor të rrethit Delvinë, mbi shëndetin seksual dhe riprodhues   Instituti i Shëndetit Publik, në vazhdim të zbatimit të funksionit të tij për fuqizimin e kapaciteteve lokale, dhe me kërkesë të Drejtorisë së Shëndetit Publik, Delvinë, organizoi ...

Më shumë
03 Aug
0

Takim me nënat e reja në kuadër të Javës Botërore të Ushqyerjes me gji

Në datën 1 gusht 2016, Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) në bashkëpunim me Autoritetin Shëndetësor Rajonal (ASHR) Tiranë, si dhe stafin mjekësor të Konsultorit të fëmijës në Poliklinikën Nr 2  organizuan “Takim me nënat e reja mbi rëndësinë dhe përfitimet ...

Më shumë
30 Jul
0

Takim për rolet dhe përgjegjësitë e aktorëve që merren me sigurimin, kontrollin dhe monitorimin e ujit të pijshëm

Takim për rolet dhe përgjegjësitë e aktorëve që merren me sigurimin, kontrollin dhe monitorimin e ujit të pijshëm Në datën 29 korrik 2016, Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës, në bashkëpunim më Institutin e Shëndetit Publik organizuan “Takimin me aktorë përgjegjës ...

Më shumë
30 Jul
0

FILLOJENI DITËN ME NjË GOTË UjË

Përgjegjësitë e aktorëve të ndryshëm në ruajtjen, kontrollin dhe monitorimin e cilësisë së ujit orëve të ndryshëm në ruajtjen, kontrollin dhe monitorimin e cilësisë së ujit Depozitat dhe Puset e Ujit. Si ti pastrojmë ato? Ndotja Mikrobike e Ujit. Si ...

Më shumë
123