Përgatituni paraprakisht për emergjencat

 Jini të përgatitur për emergjencat e lidhura me motin, duke përfshirë edhe ndërprerjet e energjisë.

  • Mbani ushqime rezervë, që nuk kanë nevojë për gatim ose ftohje, dhe ujë të ruajtur në enë të pastra.
  • Mbani telefonin celular plotësisht të karikuar.
  • Kur planifikoni të udhëtoni, informohuni për kushtet aktuale dhe parashikimin e motit.
  • Mbani një çantë e cila duhet të përfshijë pajisje me bateri, të tilla si elektrik dore, llamba, bateri të veçanta.
  • Mbani çantën e ndihmës së shpejtë dhe ilaçe shtesë.
  • Mbroni familjen tuaj nga monoksidi i karbonit.
  • Mbani grilat e zgarës, sobat me gaz dhe gjeneratorët larg nga shtëpia, bodrumi dhe garazhi.
  • Mbani gjeneratorët të paktën 6 metra larg shtëpisë.
  • Nëse keni nevojë, kërkoni ndihmë në numrin