Kalendari i Promocionit të Shëndetit

Kalendari i Promocionit të Shëndetit [2014]

Dita botërore e luftës kundër kancerit

Kanceri është një term i përgjithshëm për një grup të madh të sëmundjeve, ka më shumë se 100 lloje të kancereve. Kanceri njihet edhe me terma të tjerë si tumore malinje dhe neoplazma. Kanceri është rritja e pakontrolluar e qelizave dhe përhapja e tyre,përtej kufijve të tyre të zakonshme, të cilat pastaj mund të pushtojnë pjesë të tjera të trupit dhe të përhapen në organe të tjera nëpërmjet sistemeve të qarkullimit të gjakut dhe limfatike. Kanceri mund të prekë pothuajse çdo pjesë të trupit. [lexo më shumë...]