7 Maj 2019 Dita Botërore e Astmës

7 Maj 2019 Dita Botërore e Astmës   Qëllimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjësimit lidhur me astmën dhe ndikimin që ajo ka te pacientët. Në këtë ditë synohet të rritet numri i diagnostikimeve dhe kujdesi për këtë sëmundje. Dita Botërore e Astmës është vendosur në vitin 1998 dhe organizohet të martën e parë të muajit maj; këtë vit organizohet më 7 maj. Astma është një sëmundje inflamatore kronike e rrugëve të frymëmarrjes e karakterizuar nga kriza periodike që shfaqen kryesisht me probleme në frymëmarrje dhe spazma bronkiale, të cilat variojnë në ashpërsi dhe frekuencë nga një person tek...

Më shumë