Dita Botёrore e Melanomës 6 Maj 2019

6 MAJ 2019   “DITA BOTËRORE E MELANOMËS”    Dita Botёrore e Melanomës ka si synim të rrisë ndërgjegjësimin e popullatës ndaj kancerit tё lёkurёs.   Melanoma është një nga llojet më të rrezikshme të kancerit të lëkurës. Ajo zhvillohet në qelizat ku prodhohet melanina, pigmenti që përcakton ngjyrën e lëkurës sonë. Njohja e simptomave të para të këtij lloj kanceri mundëson zbulimin dhe trajtimin e tij, përpara se sëmundja të përhapet. Melanoma mund të trajtohet suksesshëm, nëse zbulohet në kohë. Shkaku i melanomës nuk është i qartë.   Ekspozimi ndaj rrezeve ultravjollcë (UV) të diellit apo solarëve rrit shumë...

Më shumë