21 Mars 2019 Dita Botërore e Sindromës Down

Loading Events
Find Events

Events for March 21, 2019

21 Mars 2019 Dita Botërore e Sindromës Down

21 Mars 2019 Dita Botërore e Sindromës Down   Çdo vit, në këtë ditë, zëri i personave me këtë sindromë dhe i personave që jetojnë apo punojnë me ta, bëhet më i fortë. Në këtë ditë, organizmat që punojnë me këtë çështje organizojnë dhe marrin pjesë në aktivitete që synojnë rritjen e ndërgjegjësimit të publikut për sindromën Down. Sindroma Down, e njohur gjithashtu si trisomi në kromozomin 21, është e lidhur me një shtyrje në aftësitë kognitive dhe rritjen fizike, të cilat i bashkangjiten edhe disa karakteristikave faciale. Mesatarja e inteligjencës së personave me këtë sindromë është rreth 50, krahasuar...

Më shumë
+ Export Events