Category Archives: Godasim Gripin

16 Nov
0

Kur duhet të vaksinohemi?

  Vaksinimi kryhet në çdo kohë, gjatë periudhës që viruset e  gripit qarkullojnë. Vaksina ndaj gripit duhet të kryhet çdo vit, kryesisht me fillimin e stinës së vjeshtës e deri në muajin Mars.

Më shumë
16 Nov
0

Çfarë përmban vaksina ndaj gripit?

Vaksina ndaj gripit përmban pjesë inaktive (virus të copëzuar jo të gjallë) të viruseve që mendohet se do qarkullojnë gjatë sezonit të gripit. Vaksina është mënyra më e mirë parandaluese ndaj gripit.

Më shumë
14 Nov
0

Cilat janë shenjat e gripit?

Gripi gjithmonë karakterizohet nga këto shenja: temperaturë e lartë kollë dhimbje fyti Gjithashtu gripi mund të shoqërohet edhe me shenja të tjera si; lodhje fizike, dhimbje koke, të përziera, diarre, të vjella, dhimbje barku, rrjedhje të hundëve dhe/ose dhimbje muskujsh. ...

Më shumë
14 Nov
0

Fakte për gripin

Gripi mund të jetë një sëmundje serioze që mund të çojë në gjëndje të rëndë shëndetësore, me shtrime në spital dhe ndonjëherë  deri në vdekje. Për shumicën e njerëzve gripi është një sëmundje kalimtare, por në disa raste, shkakton ndërlikime ...

Më shumë
14 Nov
0

Mit kundrejt Faktit mbi Gripin

 Disa Mite Kundrejt Faktit mbi Gripin :

Më shumë
13 Nov
0

Gripi sezonal është një infeksion viral akut

Gripi sezonal është një infeksion viral akut Sëmundja e gripit shkaktohet nga viruse të gripit, të cilat mund të përhapen shumë shpejt në ambientet e mbyllura. Gripi është një sëmundje virale që mund të shkakëtojë komplikacioni të rënda dhe vdekje ...

Më shumë
12