Category Archives: Lajme dhe Evente

11 May
0

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës

Aktivitet sensibilizues në Pedonalen e Tiranës në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore   Në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore, në datë 11 Maj 2017, në Pedonalen e Tiranës, Instituti i Shëndetit Publik ...

Më shumë
10 May
0

10 Këshilla për ndryshimin e stilit të jetësës

INSTITUTI I SHËNDETIT PUBLIK 10 KËSHILLA PËR NDRYSHIMIN E STILIT TË JETESËS 1 Mbani një peshë të shëndetshme – vetëm duke vepruar në këtë mënyrë ju do të ulni presionin e lartë të gjakut. 2 Kryeni aktivitet fizik rreth 150 ...

Më shumë
10 May
0

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, 9 Maj 2017

Konferenca Ndërkombëtare e Shëndetit Publik “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore në vendet e Rajonit Europian” 9 Maj 2017 ——————————————————————————————————————– Me datë 9 Maj 2017, në Tiranë u organizua Konferenca e pestë Ndërkombëtare e Shëndetit Publik, me temë: “Përcaktorët e sjelljeve shëndetësore ...

Më shumë
08 May
0

Dita Ndërkombëtare e Talasemisë, 8 Maj 2017

8 Maj 2017 Dita Ndërkombëtare e Talasemisë   Dita Ndërkombëtare e Talasemisë organizohet çdo vit në 8 maj, nё vende tё ndryshme tё botёs, dhe ka si synim tё rrisё ndёrgjegjёsimin dhe informimin e popullatёs mbi kёtё sёmundje.   Çfarë ...

Më shumë
05 May
0

Takim me specialistë të promocionit shëndetësor në rrethe, 4 Maj, 2017

Takim me specialistë të promocionit shëndetësor në rrethe, 4 Maj, 2017 Në kuadër të Javës së Katërt Botërore të Sigurisë Rrugore, 8-14 Maj 2017, si dhe të Ditës Botërore të Melanomës dhe Ditës Botërore të Aktivitetit Fizik, në datën 4 ...

Më shumë
03 May
0

MAJI – MUAJI I MATJES SE PRESIONIT ARTERIAL

MAJI –  MUAJI I MATJES SE PRESIONIT ARTERIAL MMM (Maji Muaji i Matjes) së Presionit Arterial është një iniciativë mbarë botërore e cila organizohet për herë të parë dhe synon të theksojë nevojën për rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës për ...

Më shumë
22 Apr
0

Java Europiane e Vaksinimit, 24-30 Prill 2017

24-30 Prill 2017 Java Europiane e Vaksinimit Java Europiane e Vaksinimit ofron njё mundёsi qё, nё vende tё ndryshme nё prill të çdo viti, tё promovohet rёndёsia dhe pёrfitimet qё Shёndeti Publik ka nga vaksinat. Qё në fillimet e saj ...

Më shumë
20 Apr
0

Java e Katërt Botërore e Sigurisë Rrugore

Java e Katërt Botërore e Sigurisë Rrugore Ul Shpejtësinë – Shpëto Jetë Këtë vit, Java e Katërt Botërore e Sigurisë Rrugore do të përqëndrohet në shpejtësinë dhe çfarë mund të bëhet për të adresuar këtë faktor kyç të rrezikut për ...

Më shumë
20 Apr
0

Dita Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, 28 Prill 2017

Dita Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë MUNDËSO MBLEDHJEN DHE PËRDORIMIN E TË DHËNAVE PËR SSHP-në Një kontribut në zbatimin e Objektivit të 8-të të Zhvillimit të Qëndrueshëm Fushata e ILO-s për Ditën Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në ...

Më shumë
10 Apr
0

Alergjitë stinore

Alergjitë stinore  Alergjitë stinore ashtu si edhe alergjitë e tjera, zhvillohen kur sitemi imunitar i trupit bëhet i ndjeshëm dhe reagon ndaj substancave që ndodhen në mjedis, të cilat në pjesën më të madhe të popullatës nuk japin probleme. Këto ...

Më shumë
567912